НБУ курс:

USD

41,32

+0,04

EUR

45,80

+0,34

Готівковий курс:

USD

41,60

41,50

EUR

46,15

46,00

Польща аварійно постачає електроенергію Україні через дефіцит в енергосистемі

Польща аварійно постачає електроенергію Україні через дефіцит в енергосистемі
Фото: ua.depositphotos.com

Для подолання дефіциту в енергосистемі 4 вересня, на запит “Укренерго”, здійснюється аварійне постачання електроенергії з енергосистеми Польщі. Про це повідомляє “Укренерго”.

Через бойові дії та інші причини сьогодні вранці повністю або частково знеструмлені 540 населених пунктів. Зокрема, внаслідок бойових дій знеструмлені населені пункти в Донецькій, Дніпропетровській, Харківській, Сумській, Миколаївській та Львівській областях. З технічних причин також знеструмлені споживачі на Дніпропетровщині, Кіровоградщині, Сумщині та Чернігівщині.

Зазначається, що протягом доби з Польщі, Румунії, Словаччини, Угорщини та Молдови було імплементовано 12 071 МВт*год електроенергії з максимальною потужністю до 900 МВт в окремі години. 

Україні змінили час та обсяг застосування заходів обмеження

Сьогодні в Україні змінено час та обсяг застосування заходів обмеження електропостачання. Це пов'язано зі зниженням потужності на деяких енергетичних об'єктах через ускладнену ситуацію в енергосистемі, яка виникла внаслідок останньої масованої атаки на магістральну мережу 26 серпня.

До кінця доби обленерго в усіх регіонах застосовуватиме відключення за наступним графіком:

  • 10:05 – 13:00 – дві черги відключень;
  • 13:00 – 15:00 – одна черга відключень;
  • 15:00 – 24:00 – дві черги відключень.

"Нагадуємо, що зараз українська енергосистема продовжує відновлюватись після дев’яти масованих атак росіян, у ній зберігається дефіцит потужності, а на енергооб’єктах тривають аварійні та планові ремонти. Тож, коли електроенергія з’являється за графіком, споживайте її, будь ласка, ощадливо", - додали в "Укренерго".

Україна повернулась до відключень світла 

Нагадаємо, 26 серпня російські військові здійснили одну із найбільших від початку повномасштабної війни ракетно-дронових атак на українську енергосистему. Аварійно-відновлювальні роботи продовжуються.

Заступниця міністра енергетики Світлана Гринчук зазначила, що ця атака була однією з наймасованіших саме на енергетику. Ворог випустив 127 ракет і 109 дронів, і багато з них завдали значних пошкоджень і руйнувань енергетичній системі.

З цієї причини "Укренерго" було змушене 26 серпня запровадити графіки аварійних відключень, щоб вберегти цілісність системи.

Детальніше про наслідки масованого удару і про те, якими будуть відключення у вересні, читайте у матеріалі Delo.ua.

Фото: ua.depositphotos.com