НБУ курс:

USD

41,32

+0,04

EUR

45,80

+0,34

Готівковий курс:

USD

41,60

41,50

EUR

46,15

46,00

День зі світлом: 7 вересня графіки відключень задіяні не будуть

День зі світлом: 7 вересня графіки відключень задіяні не будуть
Фото: ua.depositphotos.com

Завтра, 7 вересня, застосування заходів обмеження не прогнозується – таким чином, графіки відключення світла задіяні не будуть.

Про це повідомило "Укренерго".

У компанії закликали споживачів споживати електроенергію ощадливо і не вмикати одночасно кілька потужних електроприладів з 18:00 до 21:00.

Додамо, за прогнозом міністра енергетики Германа Галущенка, якщо не відбуватиметься нових важких атак з боку Росії, то Україна зможе пройти зиму без серйозних проблем з електропостачанням.

Він додав, що у разі ж таких ударів передбачити їхній вплив на енергосистему на сьогоднішній день дуже складно. Тому всі ці оцінки є умовними і можуть не відображати реальну ситуацію.

Також нагадаємо, що раніше ЦПД випустив прогноз щодо обсягів відключень електроенергії взимку. У прогнозі експерт Інституту енергетичних стратегій Юрій Корольчук зазначив, що відключення можуть тривати від 12 до 20 годин на добу, в залежності від атак Росії, погодних умов та темпів відновлення інфраструктури.

Україна повернулась до відключень світла 

Нагадаємо, 26 серпня російські військові здійснили одну із найбільших від початку повномасштабної війни ракетно-дронових атак на українську енергосистему. Аварійно-відновлювальні роботи продовжуються.

Тодішня заступниця міністра енергетики Світлана Гринчук зазначила, що ця атака була однією з наймасованіших саме на енергетику. Ворог випустив 127 ракет і 109 дронів, і багато з них завдали значних пошкоджень і руйнувань енергетичній системі.

З цієї причини "Укренерго" було змушене 26 серпня запровадити графіки аварійних відключень, щоб вберегти цілісність системи.

Детальніше про наслідки масованого удару і про те, якими будуть відключення у вересні, читайте у матеріалі Delo.ua.