ДТЕК відвантажив перші 50 тис. тонн вугілля для "Центренерго"

ДТЕК відвантажив перші 50 тис. тонн вугілля для "Центренерго"

Енергохолдинг Рината Ахметова ДТЕК відвантажив першу партію вугілля для державної компанії Центренерго. Про це на Facebook повідомила директор з корпоративних комунікацій холдингу Ахметова SCM Наталя Эмченко.

""

"Ми (Група ДТЕК Ріната Ахметова) відвантажили перші 50 тисяч тон вугілля власного видобутку державній ТЕС "Центренерго". І це добра новина, бо зима наближається. І це виклик. З точки зору енергоресурсів ми точно готові самі та вже допомагаємо підготуватися державі - об’єднуємо зусилля", - написала вона.

Нагадаємо, ще в червні Кабінет міністрів повністю заборонив експорт українського газу, мазуту та вугілля(окрім коксівного). А на початку вересня Уряд все ж заборонив і експорт коксівного вугілля.

Температура повітря в оселях українців буде від 17 до 18 градусів тепла в опалювальний периіод, що приблизно на чотири градуси нижче норми. Таким чином, майбутня зима може стати найхолоднішою для України за останні десятиліття.

Так, мер Києва Кличко попередив, що взимку топити в столиці будуть гірше і закликав киян запасатись теплими речами та ковдрами.

Тим часом у Львові на випадок екстрених ситуацій облаштовують пункти обігріву у бомбосховищах. Для цього встановлюють буржуйки. При цьому місто на 100% готове до опалювального сезону за умови, що ситуація в енергетиці збережеться стабільною.