НБУ курс:

USD

41,18

--0,02

EUR

45,24

+0,02

Готівковий курс:

USD

41,45

41,40

EUR

45,70

45,56

"Енергоатом" завершив ремонтну кампанію на АЕС

"Енергоатом" завершив ремонтну кампанію на АЕС
Фото: НАЕК "Енергоатом"

“Енергоатом” успішно завершив планово-попереджувальний ремонт на всіх АЕС, випередивши графік на 11 днів і останній енергоблок сьогодні вже введено в експлуатацію. Наразі триває поступове набрання його потужності.

Про це повідомили у пресслужбі компанії.

Цьогорічна ремонтна кампанія мала критичне значення для забезпечення стабільного електропостачання в країні, адже атомні електростанції виробляють понад половину всієї електроенергії в Україні.

9 енергоблоків "Енергоатома", розташованих на підконтрольній Україні території, повністю готові до роботи в осінньо-зимовий період.

Керівник "Енергоатома" Петро Котін розповів, що усі планові технічні роботи на енергоблоках було виконано достроково, включаючи ключовий етап – перезавантаження енергоблоків свіжим ядерним паливом.

"Завдяки оперативній та професійній роботі наших атомників, ми впевнено пройдемо найскладніший для країни період та забезпечимо світлом і теплом Україну та українців", — підкреслив він і додав, що завершення ремонтів раніше терміну є важливим досягненням на шляху до стабільного енергопостачання під час опалювального сезону.

Додамо, Міністерство енергетики України лобіює будівництво великих і дорогих ядерних реакторів, на зведення яких потрібно від семи до десяти років. Але компанія "Енергоатом" не зможе залучити мільярди доларів на будівництво нових атомних реакторів через корупційні скандали.

Окрім цього, Україна вела переговори з Болгарією про продаж двох ядерних реакторів російського виробництва за $600 млн, які планувала використати для будівництва нових блоків на Хмельницькій АЕС.