НБУ курс:

USD

41,19

+0,02

EUR

45,13

--0,12

Готівковий курс:

USD

41,45

41,38

EUR

45,60

45,45

Кличко повідомив, коли розпочнеться опалювальний сезон у Києві

Кличко повідомив, коли розпочнеться опалювальний сезон у Києві
Фото: Freepik

Із понеділка, 14 жовтня, у Києві розпочнеться опалювальний сезон для лікарень, шкіл, дитячих садків та інших закладів соціальної сфери міста.  

Про це повідомив міський голова Києва Віталій Кличко.

За його словами, тепло підключатимуть за індивідуальними заявками керівників комунальних установ, враховуючи функціональну специфіку.

Як зауважив Кличко, житлові будинки розпочнуть підключати, коли середньодобова температура опуститься до +8С протягом трьох діб та зберігатиметься тенденція до похолодання.

"Рішення про початок опалювального сезону ухвалюємо з урахуванням чинників забезпечення комфорту для містян, раціонального використання енергоресурсів та економного споживання електроенергії", - підкреслив мер столиці.

Зауважимо, мораторій на підвищення тарифів на газ, гарячу воду та опалення, запроваджений через воєнний стан, продовжує діяти і в цьому опалювальному сезоні. Тому "Нафтогаз України" з 1 травня 2024 року продовжив фіксований тариф на газ до 30 квітня 2025 року на рівні 7,96 гривні за кубометр. 

Нагадаємо, що "Нафтогаз України" збільшив обсяги видобутку природного газу і планує забезпечити проходження зими за рахунок власних ресурсів. Крім того, компанія має резерв газу, придбаного за кошти Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР).