НБУ курс:

USD

41,21

-0,00

EUR

45,96

-0,00

Готівковий курс:

USD

41,50

41,43

EUR

46,42

46,29

На аукціоні продали 245 АЗС "Авіас"

На аукціоні продали 245 АЗС "Авіас"
На аукціоні продали 245 АЗС "Авіас"

27 вересня завершилися електронні торги, організовані системою електронних торгів арештованого майна Міністерства юстиції України, на яких продали 245 автозаправних станцій групи "Приват" (мережі ANP та "Авіас") та 33 земельні ділянки, що перебували у заставі ПриватБанку.

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Про це повідомляє Нафторинок.

Переможцем став учасник під номером 7, який запропонував 695,9 млн грн за лот.

Хоча переможця поки офіційно не назвали, відомо, що він вніс авансовий внесок у розмірі 34,7 млн грн. На торги зареєструвалися дев'ять претендентів, але внесок зробив лише один з них.

Багатьох претендентів відлякувало те, що більшість заправних станцій не працюють понад рік, і частина з них розташована на окупованих або бойових територіях, що робить їх експлуатацію ризикованою.

Також важливо зазначити, що у випадку невідповідності фактичного складу майна відомостям із Державного реєстру речових прав, переможець не зможе скасувати результати торгів. Співрозмовники з нафтових компаній підтвердили попередній інтерес до лота, але остаточне рішення поки не було оголошено.

Повний розрахунок за придбане майно має бути здійснений протягом 10 банківських днів після затвердження протоколу про результати торгів.

Зауважимо, що компанії з групи "Приват" Ігоря Коломойського на умовах лізингу роками користувалися 245 автозаправками, які належать ПриватБанку. Водночас сам держбанк, як власник, нічого з цього не отримував, адже адвокати Коломойського знаходилиь лазівки в законодавстві, аби не виплачувати борги.