НБУ курс:

USD

41,44

--0,01

EUR

46,24

+0,13

Готівковий курс:

USD

41,74

41,65

EUR

46,60

46,40

На Одещині через технологічні порушення вимикалось обладнання на одній із підстанцій

На Одещині через технологічні порушення вимикалось обладнання на одній із підстанцій
Фото: Міненерго

За минулу добу через обстріли і бойові дії були знеструмлення у Дніпропетровській, Донецькій, Сумській, Харківській та Херсонській областях.

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Про це повідомила пресслужба Міністерства енергетики України.

Зазначається, що в Одеській області через технологічні порушення вимикалось обладнання на одній із підстанцій та знеструмлювались побутові споживачі. Наразі живлення відновлено за резервною схемою.

Загалом через бойові дії та технічні порушення на ранок залишаються частково або повністю знеструмленими 496 населених пунктів.

Як повідомили в Міненерго, минулої доби енергетики відновили живлення для 33 777 споживачів, що були знеструмлені внаслідок бойових дій та технологічних порушень.

Чи будуть вимикати світло?

Попри масовані обстріли та пошкодження, енергосистема України продовжує працювати стабільно. На 20 вересня застосування графіків відключення електроенергії не планується. Водночас, українців закликають економити електроенергію в пікові години — з 7:00 до 10:00 та з 18:00 до 22:00, аби уникнути перевантаження системи.

У Міненерго додають, що від початку жовтня 2022 року РФ завдала понад 1000 ударів по об'єктах української енергетичної інфраструктури. Внаслідок цих атак цього року втрачено 9 ГВт генеруючих потужностей. Проте енергетики працюють над масштабною ремонтною кампанією для відновлення об'єктів та підготовки енергосистеми до осінньо-зимового періоду.

Зауважимо, відтепер моніторингові місії МАГАТЕ будуть присутніми на критично важливих для безпеки ядерних установок електричних підстанцій, адже надійне зовнішнє електропостачання має важливе значення для забезпечення безпеки АЕС, а напади на електричну мережу створюють значні проблеми і ризики для безпеки атомних електростанцій.