НБУ курс:

USD

41,22

+0,05

EUR

46,15

+0,20

Готівковий курс:

USD

41,55

41,46

EUR

46,45

46,30

Найбільше придбання у Європі компанією з Близького Сходу: ОАЕ купують німецького виробника пластмаси

Найбільше придбання у Європі компанією з Близького Сходу: ОАЕ купують німецького виробника пластмаси
Фото: adnoc.ae

Державна енергетична компанія з ОАЕ Abu Dhabi National Oil Co. (ADNOC) досягла угоди про купівлю німецького виробника хімічної продукції Covestro AG приблизно за 11,7 млрд євро (13 млрд доларів). Ця угода стане найбільшим поглинанням європейської компанії на Близькому Сході.

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Про це повідомляє агентство Bloomberg.

Агентство також пише, що угода стане найбільшим придбанням ADNOC і надасть їй контроль над великою європейською промисловою компанією, коріння якої сягає XIX століття.

У рамках угоди ADNOC надасть Covestro близько 1,2 млрд євро свіжого капіталу. У майбутньому компанія планує збільшити свою частку у Covestro та витіснити міноритарних акціонерів.

Наразі ADNOC активно використовує свої величезні доходи від продажу нафти. В останні місяці компанія придбала частки у газових проєктах у США та Мозамбіку. Хімічна промисловість також відіграє важливу роль у глобальних придбаннях ADNOC. Купівля німецького виробника полімерів дасть компанії з ОАЕ вийти на ринок виробництва пластику.

Довідка:

ADNOC (Abu Dhabi National Oil Company) - група газо-нафтовидобувних компаній, яка займає провідне становище в ОАЕ і світі. Вона працює у всіх секторах газової і нафтової індустрії, включаючи добування (буріння на суші і в морі), технічне забезпечення робіт, транспортування танкерами, розподіл нафти і нафтопродуктів

Covestro AG – німецька компанія з виробництва поліуретанової та полікарбонатної сировини.  Компанія стала окремою юридичною особою у вересні 2015 року, коли виділилася із фармацевтичної групи Bayer.