НБУ курс:

USD

41,44

--0,01

EUR

46,24

+0,13

Готівковий курс:

USD

41,74

41,65

EUR

46,60

46,40

Опалювальний сезон 2024/2025: Держенергонагляд перевірив готовність енергетичних об’єктів

Опалювальний сезон 2024/2025: Держенергонагляд перевірив готовність енергетичних об’єктів
Фото: ua.depositphotos.com

Фахівці територіальних органів Держенергонагляду, у відповідь на звернення суб’єктів господарювання, оцінили стан готовності до роботи в осінньо-зимовий період понад тисячі енергетичних об’єктів. 

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Про це повідомляє пресслужба Державної інспекції енергетичного нагляду України.

Зазначається, що йдеться про:

  • джерела теплової енергії з приєднаними до них тепловими мережами; 
  • системи теплоспоживання, зокрема соціально важливих споживачів (закладів охорони здоров’я, освіти та дошкільної освіти), що користуються системами централізованого теплопостачання.

Що показали результати перевірки

Згідно з повідомленням Держенергонагляду, за результатами оглядів зафіксовано 1 508 зауважень щодо порушень вимог чинних норм і правил у сфері теплопостачання.

Керівникам суб’єктів господарювання надано рекомендації з переліком невідкладних заходів, виконання яких на контролі Держенергонагляду.

Також повідомляється, що теплогенерувальні, теплотранспортувальні та теплопостачальні організації на сьогодні провели гідравлічні випробування на 4,3 тис. км теплових мереж (у двотрубному обчисленні). Водночас соціально важливими споживачами теплової енергії гідропневматичне промивання систем опалення проведено на близько 3,5 тисячі об’єктах.

У Держенергонагляді нагадують, що за координації Міненерго наразі триває масштабна ремонтна кампанія на енергетичних об’єктах, пошкоджених внаслідок ворожих атак. Також теплопостачальні організації та влада всіх рівнів активно готують теплові господарства до роботи взимку та вживають усіх можливих заходів, які дозволять забезпечити стабільне проходження опалювального періоду.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Євросоюз створить резерв дизельного пального з метою допомогти Україні краще пройти опалювальний сезон 2024/2025. Ці запаси будуть зберігатися в ЄС, а не в Україні, щоб вони не стали ціллю російських атак. Проте вони дозволять забезпечити роботу генераторів, на яких в такому випадку працюватимуть соціальні заклади.

Також додамо, що "Нафтогаз України" збільшив обсяги видобутку природного газу і планує забезпечити проходження зими за рахунок власних ресурсів. Крім того, компанія має резерв газу, придбаного за кошти Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР).

Фото: ua.depositphotos.com