НБУ курс:

USD

41,19

--0,03

EUR

45,43

--0,09

Готівковий курс:

USD

41,48

41,42

EUR

45,85

45,70

РФ обстріляла енергетичні об'єкти у кількох областях: знеструмлено понад 500 населених пунктів

РФ обстріляла енергетичні об'єкти у кількох областях: знеструмлено понад 500 населених пунктів
Ілюстрація: ua.depositphotos.com

Минулої доби внаслідок обстрілів і бойових дій було зафіксовано знеструмлення у кількох областях України. Постраждали Дніпропетровська, Донецька, Запорізька, Херсонська та Чернігівська області.

Про це повідомляє Міністерство енергетики.

У Запорізькій області через ракетний обстріл була вимкнена повітряна лінія, що призвело до знеструмлення побутових споживачів.

У Чернігівській області обстріли пошкодили повітряні лінії та підстанцію, через що без світла залишились 1568 абонентів.

У Дніпропетровській області обстріли призвели до відключення повітряних ліній, що вплинуло як на побутових споживачів, так і на місцеву промисловість. Проте живлення було оперативно відновлено.

Окрім бойових дій, несприятливі погодні умови спричинили знеструмлення у 70 населених пунктах у 6 областях, зокрема в Одеській, Київській, Чернігівській, Миколаївській, Кіровоградській та Черкаській областях.

Енергетики відновили живлення для понад 29 тисяч споживачів, але на ранок залишається частково або повністю знеструмленими 517 населених пунктів через бойові дії та технічні порушення.

Чи будуть вимикати світло?

Попри масовані обстріли та пошкодження, енергосистема України продовжує працювати стабільно. Система енергопостачання залишається збалансованою. На 7 жовтня застосування графіків відключення електроенергії не планується, однак ворожі атаки продовжують створювати складнощі. 

Українців закликають раціонально використовувати електроенергію, особливо у вечірні пікові години з 17:00 до 22:00, для підтримки стабільності енергосистеми.

Додамо, протягом 5 жовтня, через ворожі обстріли та бойові дії, були зафіксовані знеструмлення в декількох регіонах України, зокрема у Дніпропетровській, Донецькій, Запорізькій та Харківській областях.

Джерело фото: ua.depositphotos.com