НБУ курс:

USD

41,45

+0,04

EUR

46,11

--0,01

Готівковий курс:

USD

41,75

41,65

EUR

46,63

46,45

РФ обстріляла енергетичну інфраструктуру: знеструмлено 545 населених пунктів у семи областях

РФ обстріляла енергетичну інфраструктуру: знеструмлено 545 населених пунктів у семи областях
Фото: Рixabay

Протягом минулої доби через обстріли та бойові дії в Україні зазнали пошкоджень енергетичні об'єкти у Дніпропетровській, Донецькій, Запорізькій, Миколаївській, Сумській, Харківській та Чернігівській областях. Внаслідок цього тисячі абонентів залишилися без електроенергії.

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Про це повідомляє Міністерство енергетики.

У Сумській області під час повітряної тривоги на підстанції відбулося відключення обладнання, що спричинило тимчасове знеструмлення споживачів. Живлення було оперативно відновлено, обладнання повернулося в роботу.

У Чернігівській області через обстріли без світла залишилось майже 5000 абонентів. У Донецькій області під час повітряної тривоги знеструмлювались підстанції, споживачі та шахти. 72 працівники, що перебували під землею, були вчасно евакуйовані. Живлення частково відновлено.

Також у південному та південно-східному регіонах через технологічні причини відбулися короткочасні відключення високовольтних ліній та підстанцій, які оперативно усунули.

Завдяки зусиллям енергетиків, минулої доби електропостачання було відновлено для понад 230 тисяч споживачів. Однак на ранок через бойові дії та технічні порушення залишаються знеструмленими 545 населених пунктів.

Чи вимикатимуть світло

Попри те, що сьогодні споживання електроенергії знизилося і є на 4,3% нижчим, ніж в цей же час у середу, енергосистема все ще не відновлена після дев’яти масованих атак росіян. У ній зберігається дефіцит потужності, а на енергооб’єктах тривають аварійні та планові ремонти.

Відключення електроенергії 19 вересня не плануються, але зберігається необхідність ощадливого споживання електроенергії у вечірні години.

Нагадаємо, 18 вересня російські війська здійснили обстріли цивільної енергетичної інфраструктури в восьми областях України, зокрема Дніпропетровській, Донецькій, Запорізькій, Миколаївській, Полтавській, Сумській, Харківській та Херсонській.