НБУ курс:

USD

41,22

+0,05

EUR

46,15

+0,20

Готівковий курс:

USD

41,55

41,46

EUR

46,45

46,30

РФ обстріляла енергетичну інфраструктуру: знеструмлено 546 населених пунктів у трьох областях

РФ обстріляла енергетичну інфраструктуру: знеструмлено 546 населених пунктів у трьох областях
Ілюстрація: ua.depositphotos.com

За минулу добу через обстріли і бойові дії були знеструмлення у Дніпропетровській, Донецькій та Харківській областях. Про це повідомили у Міненерго. 

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

У Дніпропетровській області під час перевірки повітряних ліній було виявлено пошкодження проводу. Однак знеструмлення споживачів не відбулося. Внаслідок бойових дій вимикались повітряні лінії.

У Донецькій області під час атаки БПЛА сталося загоряння обладнання, знеструмлювались підстанції та побутові споживачі. Пожежу ліквідовано. 

Також в результаті обстрілу підстанції було загорання і пошкодження обладнання. При цьому відключались повітряні лінії. Споживачі не знеструмлювались. Пожежу було ліквідовано.

Також через технологічні порушення у південно-східному, південному та західному регіонах знеструмлювались підстанції та побутові споживачі. Живлення частково відновлено.

У західному регіоні вимикались повітряна лінія та підстанція. Споживачі не знеструмлювались.

У Чернігівській області під час огляду підстанції енергетики виявили сліди підпалу обладнання.

Минулої доби енергетики відновили живлення для 3021 споживача, що були знеструмлені внаслідок бойових дій та технологічних порушень.

На ранок залишаються частково або повністю знеструмленими через бойові дії та техпорушення 546 населених пунктів.

Українців закликають економно використовувати електроенергію в пікові години, щоб зменшити навантаження на енергосистему.

Нагадаємо, 30 вересня через обстріли та бойові дії у Дніпропетровській, Донецькій, Запорізькій, Одеській, Харківській та Херсонській областях за минулу добу відбулися масштабні знеструмлення.

Джерело фото: ua.depositphotos.com