НБУ курс:

USD

41,18

--0,02

EUR

45,24

+0,02

Готівковий курс:

USD

41,49

41,43

EUR

45,80

45,65

Російські обстріли призвели до знеструмлень у трьох областях

Російські обстріли призвели до знеструмлень у трьох областях
Фото: ua.depositphotos.com

За минулу добу через обстріли і бойові дії були знеструмлення у Донецькій, Сумській, та Харківській областях. 

Про це повідомляє Міністерство енергетики.

Зокрема, у Харківській області внаслідок обстрілу вимикалась повітряна лінія. Споживачі не знеструмлювались.

Відключення через технологічні причини

Також у відомстві повідомляють, що у Південному регіоні з технологічних причин відключалась високовольтна повітряна лінія, що з’єднує енергосистеми України та Молдови, що призвело до зниження напруги на одному з енергетичних об'єктів. Крім того, внаслідок технологічних порушень знеструмлювались обладнання підстанції та побутові споживачі. Живлення відновлено.

У Центральному регіоні через технологічні порушення знижували напругу енергетичні об’єкти.

У Північному регіоні у результаті технологічних порушень знеструмлювались підстанції, побутові споживачі та промисловість. Живлення відновлено за резервною схемою. 

На ранок 9 жовтня залишаються частково або повністю знеструмленими через бойові дії та техпорушення 527 населених пунктів.

На поточну добу прогнозується імпорт із Польщі, Словаччини, Румунії, Угорщини та Молдови загальним обсягом 2168 МВт*год та потужністю 601 МВт.

В "Укренерго" нагадали, що зараз українська енергосистема продовжує відновлюватись після дев’яти масованих атак росіян. На енергооб’єктах тривають аварійні та планові ремонти. В години максимального споживання в енергосистемі зберігається дефіцит потужності. Тому користуватись потужними електроприладами краще у період найефективнішої роботи сонячних електростанцій – з 10:00 до 16:00.

Фото: ua.depositphotos.com