НБУ курс:

USD

41,28

+0,03

EUR

45,71

+0,00

Готівковий курс:

USD

41,50

41,42

EUR

46,14

45,92

Російські обстріли спричинили масштабні знеструмлення в семи областях України

Російські обстріли спричинили масштабні знеструмлення в семи областях України
Ілюстрація: ua.depositphotos.com

За минулу добу через обстріли та бойові дії в семи областях України відбулися масштабні знеструмлення. Під удари потрапили Дніпропетровська, Донецька, Сумська, Харківська, Херсонська, Черкаська та Чернігівська області.

Про це повідомили в Міністерстві енергетики України.

Зокрема, у Дніпропетровській області внаслідок обстрілу було пошкоджено повітряну лінію електропередач, енергетики виявили пошкодження обладнання.

У Сумській області внаслідок атаки БПЛА по території підстанції постраждало обладнання, що спричинило знеструмлення як самої підстанції, так і побутових споживачів.

У Донецькій області через ракетний обстріл знеструмлено кілька підстанцій, побутових споживачів та шахти. На момент аварії в шахтах перебувало 139 працівників, усіх було успішно евакуйовано. Електропостачання частково відновлено.

У Чернігівській області обстріл спричинив відключення повітряної лінії, що залишило без світла 75 абонентів у двох населених пунктах.

У Черкаській області уламки БПЛА пошкодили підстанції, призвівши до знеструмлення.

За останню добу енергетикам вдалося відновити живлення для 24 014 споживачів, які постраждали внаслідок бойових дій та технічних порушень. Однак на ранок 2 жовтня 654 населені пункти залишаються частково або повністю знеструмленими.

Також енергетики підключили додатковий атомний блок після планового ремонту, що збільшило потужність системи на 1000 МВт.

Згідно з повідомленням, 2 жовтня відключення електроенергії не планується, але "Укренерго" прогнозує відключення взимку. Якщо взимку температура опускатиметься до мінус 10-15 градусів, енергетики будуть застосовувати одну чергу у графіках відключень у ранкові та вечірні години. 

Нагадаємо, за минулу добу через обстріли і бойові дії були знеструмлення у Дніпропетровській, Донецькій та Харківській областях. 

Джерело фото: ua.depositphotos.com