НБУ курс:

USD

41,35

--0,10

EUR

46,15

--0,09

Готівковий курс:

USD

41,73

41,67

EUR

46,62

46,50

Росія обстріляла енергетичні об’єкти у шести областях України: які наслідки

Росія обстріляла енергетичні об’єкти у шести областях України: які наслідки
Ілюстрація: ua.depositphotos.com

Протягом минулої доби російські війська здійснили масовані атаки на енергетичні об’єкти в шести областях України: Дніпропетровській, Донецькій, Запорізькій, Сумській, Харківській та Херсонській. У результаті обстрілів та бойових дій відбулися масштабні знеструмлення.

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Про це повідомили у Міністерстві енергетики.

Попри складну ситуацію, енергетикам вдалося відновити електропостачання для 126 169 споживачів, які залишилися без світла через обстріли та технологічні порушення. На ранок 23 вересня залишаються частково або повністю знеструмленими 490 населених пунктів.

Найбільше пошкоджень зафіксовано у Дніпропетровській області. Внаслідок атаки дронів на підстанцію виникла масштабна пожежа, що призвело до знеструмлення об'єктів та побутових споживачів. Крім цього, через обстріли виникла низова пожежа, яка пошкодила повітряну лінію, що спричинило зниження напруги та перебої в русі потягів.

У Запорізькій області через обрив проводів, викликаний обстрілами, також було відключено повітряну лінію, що призвело до тимчасового знеструмлення частини регіону.

У Центральному та Західному регіонах через технологічні порушення тимчасово вимикалися повітряні лінії, але живлення було оперативно відновлено. У цих випадках споживачі не зазнали серйозних відключень, і всі пошкоджені лінії вже працюють у звичайному режимі.

Яка ситуація з відключенням світла

Згідно з повідомленням, обмеження електроенергії на сьогодні не плануються. Проте українців закликають продовжувати економно та відповідально споживати електроенергію, особливо в пікові години, щоб зменшити навантаження на енергосистему.

Енергетики працюють цілодобово, щоб стабілізувати роботу енергосистеми та відновити пошкоджені об'єкти. Ведеться масштабна ремонтна кампанія з підготовки енергетичних об'єктів до осінньо-зимового періоду, незважаючи на постійні атаки з боку ворога.

Нагадаємо, протягом доби 21 вересня росіяни завдали ударів по енергетичній інфраструктурі в п'яти областях України, спричинивши знеструмлення в кількох регіонах. Постраждали Дніпропетровська, Донецька, Сумська, Харківська та Херсонська області. Внаслідок обстрілів знеструмлено понад 25 тисяч споживачів.

Джерело фото: ua.depositphotos.com