НБУ курс:

USD

41,41

+0,05

EUR

46,12

+0,12

Готівковий курс:

USD

41,80

41,72

EUR

46,60

46,44

Росіяни обстріляли енергетичні обʼєкти у шести областях

Росіяни обстріляли енергетичні обʼєкти у шести областях
Фото: ua.depositphotos.com

За минулу добу під ворожі обстріли потрапляла цивільна енергетична інфраструктура у Донецькій, Запорізькій, Івано-Франківській, Одеській, Сумській та Харківській областях. Про це повідомило Міністерство енергетики України.

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Зазначається, що у Донецькій області під час повітряної тривоги відключались повітряні лінії, внаслідок чого знеструмились кілька підстанцій, побутові споживачі, а також шахти. На момент інциденту загалом у шахтах перебувало 277 працівників, усіх виведено на поверхню. Живлення було відновлено.

У Івано-Франківській області атака безпілотного літального апарата пошкодила об'єкт промислової інфраструктури. Під час гасіння пожежі також відключалась повітряна лінія, що призвело до знеструмлення побутових споживачів. Наразі енергетики вже відновили живлення.

В Одеській області також через бойові дії відключилася повітряна лінія, що призвело до знеструмлення побутових споживачів.

У Запорізькій області внаслідок бойових дій пошкоджено повітряну лінію. Споживачі не знеструмлювались.

Також повідомляється, що минулої доби енергетики відновили живлення для 44 371 споживача, які були знеструмлені внаслідок бойових дій та технологічних порушень.

Загалом через бойові дії та техпорушення на ранок залишаються без електропостачання 562 населених пункти.

Нагадаємо, що 13 вересня, заходи обмеження споживання електроенергії не прогнозуються. Енергетики також просять не вмикати одночасно кілька потужних електроприладів, а особливо у пікові години: 6:00 – 10:00 і 16:00 – 22:00.

Фото: ua.depositphotos.com