НБУ курс:

USD

41,20

+0,01

EUR

45,22

--0,21

Готівковий курс:

USD

41,49

41,43

EUR

45,80

45,65

Співвласник АТБ Буткевич побудує міні-ТЕЦ: вироблятиме тепло та електроенергію

електроенергія
Фото: Freepik

Інвестиційна компанія співвласника АТБ Геннадія Буткевича BGV Group Management реалізовує свій перший енергетичний проєкт, який передбачає будівництво у Рівному понад 50 МВт потужностей газових когенераційних установок. Обладнання забезпечить виробництво як електричної, так і теплової енергії.

Про це повідомила пресслужба BGV Group Management.

Зазначається, що у межах проєкту передбачено кілька етапів інвестицій та будівництва.

Повідомляється, що перша черга запрацює вже під час цього опалювального сезону, а повний цикл проєкту буде реалізований протягом року. 

Інвестиції компанії BGV Group Management у проєкт здійснюються через АТ "Закритий недиверсифікований венчурний фонд "Магнум", 100% якого належать Геннадію Буткевичу. Проєкт реалізовується у партнерстві з ТОВ "Управляюча компанія «Укртепло". 

Раніше Антимонопольний комітет України схвалив придбання компанії "УТ Пауер" фондом "Магнум", який належить Буткевичу.

ДОВІДКА:

Інвестиційна група BGV Group Management Геннадія Буткевича була заснована у 2015 році для створення інноваційних, передових, високоефективних бізнесів, орієнтованих на виробництво продукції з високою доданою вартістю. Компанія має 5 бізнес-напрямів, у межах яких розвиває проєкти з видобутку, переробки, енергоефективності, ритейлу та девелопменту. На сьогодні BGV нараховує понад 2 000 працівників у 9 областях України, де знаходяться потужності компанії.  На сьогодні BGV володіє ліцензіями на розвідку та/або видобуток 9 видів ресурсів, серед яких стратегічні мінерали і метали (графіт, берилій, титан, цирконій, рідкоземельні елементи) та інші корисні копалини (граніт, пісок, газ, нафта).

У січні 2019 року стало відомо, що Буткевич володіє 83,4% компанії «Ядерна енергетична система України». Компанія займається вивченням депозитів та видобутку урану в Дніпропетровській та Миколаївській областях.

Також Буткевич є співвласником однієї з найбільших українських корпорацій, яка займається роздрібною торгівлею — АТБ-Маркет