У Швейцарії даватимуть три роки в'язниці за перегрів будинків взимку вище +19 градусів

У Швейцарії даватимуть три роки в'язниці за перегрів будинків взимку вище +19 градусів

Федеральний уряд Швейцарії хоче вжити жорстких заходів для економії газу взимку. За надмірне використання тепла швейцарцям загрожує штраф або вʼязниця.

Про це пише газета Blick.

Влада Швейцарії заявила, що при нестачі газу в будинках, опалюваних за допомогою цього енергоресурсу, температура в приміщенні не повинна перевищувати 19 градусів, гарячу воду можна буде нагрівати лише до 60 градусів, а використання обігрівачів або наметів із гарячим повітрям буде під забороною. Сауни та басейни мають бути відключені.

Швейцарцям, які будуть опалювати свої будинки до температури вище 19 градусів, загрожує штраф і тюремне ув'язнення терміном до трьох років.

"Порушення закону країни про постачання завжди є правопорушеннями або навіть злочинами і мають переслідуватись за умовчанням", - зазначив речник департаменту економіки (DEF) Маркус Спурндлі.

Він пояснив, що у разі навмисного порушення розпоряджень загрожує тюремний термін. В інших випадках справа може дійти до штрафу.

Ризик дефіциту електроенергії та газу вважається одним із найвищих у Швейцарії. Там закликали громадян запастися свічками та дровами через можливі перебої у подачі електрики майбутньої зими.

Крім того, влада Швейцарії може ввести обмеження на споживання енергії у разі нестачі електрики або газу.

Нагадаємо, країна-агресор РФ продовжує енергетичний шантаж Європейського союзу.

"Газпром" 31 серпня повідомив, що повністю зупинив постачання газу до Європи по "Північному потоку" і розпочав планово-попереджувальні роботи на газоперекачувальному агрегаті.

У свою чергу у  Європейському союзі заявили, що  готові до повного припинення постачання газу із Росії. 

А голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн заявила, що настав час запровадити обмеження цін на трубопровідний газ, який постачається з Росії до Європи.