НБУ курс:

USD

41,28

+0,03

EUR

45,71

+0,00

Готівковий курс:

USD

41,50

41,42

EUR

46,14

45,92

Ударний безпілотник пролетів на критично низькій висоті біля Рівненської АЕС

Ударний безпілотник пролетів на критично низькій висоті біля Рівненської АЕС
Фото: t.me/energoatom_ua

Вночі 25 вересня було зафіксовано новий проліт ударного безпілотного апарату на критично низькій висоті поблизу промислового майданчика Рівненської АЕС. Про це повідомляє “Енергоатом”.

"Вчергове російські війська несуть загрозу ядерній безпеці українських АЕС. Про кожен такий факт Енергоатом інформує відповідні установи, адже ніхто не має права порушувати принципи ядерної та радіаційної безпеки", - повідомили в "Енергоатомі".

Нагадаємо, що вночі 22 вересня було зафіксовано проліт ударного безпілотного апарату поруч з промисловим майданчиком Хмельницької атомної електростанції. 

За останній місяць поруч з українськими АЕС пролетіли понад 100 російських БпЛА та ракет

Раніше в "Енергоатомі" повідомляли, що за останні кілька тижнів біля українських атомних електростанцій було зафіксовано рух понад 70 російських безпілотних літальних апаратів і більше 30 ворожих крилатих ракет.

Такі дії Росії створюють безпрецедентну загрозу не лише для України, а й для всієї Європи, оскільки до цього жодна країна у світі не наражала атомні об’єкти на подібну небезпеку.

Крім того, як розповів міністр закордонних справ України Андрій Сибіга, посилаючись на дані української розвідки, Росія планує удари по критичних об’єктах ядерної енергетики України, що може призвести до ядерного інциденту з глобальними наслідками.