НБУ курс:

USD

41,22

--0,06

EUR

45,52

--0,19

Готівковий курс:

USD

41,50

41,42

EUR

46,14

45,92

"Укрнафта" провела 3D-сейсмічні дослідження в горах з використанням бездротової системи

"Укрнафта" провела 3D-сейсмічні дослідження в горах з використанням бездротової системи
Фото: ukrnafta.com

Укрнафта завершила польову фазу перших 3D-сейсмічних досліджень з використанням бездротової системи реєстрації в гірських умовах на Заході України.

Про це повідомила пресслужба "Укрнафта".

Зазначається, що польова фаза робіт проводилася на площі 77 квадратних кілометрів, на висотах від 350 до 600 метрів. Її виконував переможець торгів на державному майданчику Prozorro - ТОВ "Георозвідка".

Повідомляється, що загальна максимальна кількість бездротових автономних модулів, що використовувались при польових дослідженнях складала майже 20 000 штук, з одночасною реєстрацією даних на 18500 з них.

"Висока щільність приймачів - 257 одиниць на квадратний кілометр - дозволила впевнено простежити відбиття від крутозалягаючих сейсмогеологічних границь", - зауважують в "Укрнафті".

Там додають, що наступним кроком стане інтерпретація даних та побудова цифрової геологічної моделі.

У компанії наголошують, що висока достовірність геологічних побудов дасть змогу мінімізувати ризики пошуково-розвідувального буріння і, як наслідок, дозволить більш ефективно бурити нові свердловини.

"В світовій практиці польових наземних сейсмічних досліджень роботи в гірській місцевості вважаються найскладнішими: перепад висот, складна геологічна будова родовищ. При цьому, найголовнішим завданням є отримання сейсмічних даних високої щільності та високої роздільної здатності", - підкреслив директор ПАТ "Укрнафта" Сергій Корецький.

Нагадаємо, у першому півріччі 2024 року "Укрнафта" провела низку капітальних ремонтів свердловин та отримала майже 5,3 тисячі тонн додаткового видобутку нафти.

Зауважимо, за перше півріччя 2024 року ПАТ "Укрнафта" отримало 10,6 млрд грн чистого прибутку.