"Укрнафта" хоче відновити видобуток на ліквідованих свердловинах

Нафта, видобуток
Видобуток нафти. Фото: сайт "Укрнафти"

Компанія "Укрнафта" планує переглянути фонд свердловин із метою його відновлення. Про це повідомила пресслужба фірми.

Забезпечте стрімке зростання та масштабування компанії у 2024-му! Отримайте алгоритм дій на Business Wisdom Summit.
10 квітня управлінці Арсенал Страхування, Uklon, TERWIN, Епіцентр та інших великих компаній поділяться перевіреними бізнес-рішеннями, які сприяють розвитку бізнесу під час війни.
Забронювати участь

Наразі 4300 свердловин, які перебувають у межах спецдозволів "Укрнафти", є ліквідованими. Частина – через геологічні причини, однак більшість – у звʼязку з аваріями, обривами інструмента, труб, змяттям колон тощо.

"Ми детально переглянемо весь величезний фонд свердловин з метою його відновлення – шляхом буріння бокових горизонтальних стовбурів, важких капітальних ремонтів або буріння дублерів таких свердловин", – висловився директор "Укрнафти" Сергій Корецький.

Крім того, в компанії заявили, що планують брати в оренду ліквідовані свердловини інших компаній на спецдозволах "Укрнафти" та передавати в оренду власні свердовини, які перебувають у межах спецдозволів інших фірм. Ідеться про понад 1300 свердловин. 

Корецький вважає, що відновлення навіть 10% ліквідованих свердловин дасть +30% до діючого видобувного фонду компанії. 

Нагадаємо, раніше "Укрнафта" заявила про активізацію буріння на Верхньомасловецькому родовищі у Львівській області. Там буде пʼять нових свердловин.

У 2023 році фірма планує збільшити видобуток нафти до 1,45 млн тонн. Перший квартал року компанія завершила з дуже позитивним для себе показником чистого прибутку, який склав 4,3 млрд гривень.