НБУ курс:

USD

41,21

+0,02

EUR

44,92

--0,03

Готівковий курс:

USD

41,49

41,43

EUR

45,50

45,35

В "Енергоатомі" розповіли, скільки блоків АЕС у роботі

В "Енергоатомі" розповіли, скільки блоків АЕС у роботі
Петро Котін. Фото: t.me/energoatom_ua

Усі 9 блоків НАЕК "Енергоатом" працюють та забезпечують резерв потужності після завершення планових ремонтів на всіх атомних електростанціях на підконтрольних територіях України.

Про це заявив очільник НАЕК "Енергоатом" Петро Котін, передає Інтерфакс-Україна.

"Усі дев'ять блоків у нас у роботі, видають потужність, необхідну енергосистемі", - запевнив він.

За словами Котіна, атомна генерація має "значний резерв" потужності, яку за необхідності зможуть додати.

"Енергоатом" контролює Хмельницьку, Рівненську та Південноукраїнську АЕС. Наразі компанія оцінює загальну встановлену потужність дев’яти енергоблоків у 8,13 ГВт.

Зауважимо, 9 жовтня "Енергоатом" успішно завершив планово-попереджувальний ремонт на всіх АЕС, випередивши графік на 11 днів. Було виведено з планово-попереджувального ремонту ще один енергоблок однієї з АЕС, наразі триває поступове набрання його потужності.

Додамо, Міністерство енергетики України лобіює будівництво великих і дорогих ядерних реакторів, на зведення яких потрібно від семи до десяти років. Але компанія "Енергоатом" не зможе залучити мільярди доларів на будівництво нових атомних реакторів через корупційні скандали.

Окрім цього, Україна вела переговори з Болгарією про продаж двох ядерних реакторів російського виробництва за $600 млн, які планувала використати для будівництва нових блоків на Хмельницькій АЕС.