НБУ курс:

USD

41,21

-0,00

EUR

45,96

-0,00

Готівковий курс:

USD

41,53

41,47

EUR

46,45

46,30

В Україні посилять обмеження електропостачання у 12 областях

В Україні посилять обмеження електропостачання у 12 областях
Ілюстрація: ua.depositphotos.com

Сьогодні, починаючи з 13:00, у ряді областей України введено додаткові обмеження електропостачання через недостатню ефективність раніше застосованих заходів з обмеження споживання.

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Про це повідомляє пресслужба "Укренерго".

Зокрема, у Дніпропетровській області з 13:00 застосовано аварійні відключення електроенергії.

Окрім того, з 13:00 до 23:00 збільшено обсяг обмежень у таких областях:

  1. Київська (включно з містом Київ)
  2. Сумська
  3. Полтавська
  4. Харківська
  5. Донецька
  6. Житомирська
  7. Черкаська
  8. Чернігівська
  9. Кіровоградська
  10. Запорізька
  11. Дніпропетровська

Енергетики пояснюють, що ці заходи вимушені через недостатню ефективність попередніх обмежень споживання, введених обленерго.

Споживачам у зазначених областях рекомендується бути готовими до можливих перебоїв у електропостачанні та за можливості обмежити використання енергоємних приладів у вечірні години.

Ситуація в енергосистемі залишається напруженою, і енергокомпанії закликають громадян до економного споживання електроенергії.

Нагадаємо, в ніч на 22 червня росіяни застосували проти українців ракети різних типів і ударні безпілотники. Внаслідок масованої атаки відбулись пошкодження енергетичної інфраструктури в двох областях України

"Сьогодні вночі ворог здійснив восьму масовану комбіновану атаку по об'єктах енергетичної інфраструктури", - йдеться в повідомленні компанії.

Внаслідок атаки пошкоджено обладнання об'єктів "Укренерго" в Запорізькій та Львівській областях. У Запоріжжі постраждали двоє енергетиків, доставлені в лікарню.

Джерело фото: ua.depositphotos.com