НБУ курс:

USD

41,21

+0,01

EUR

45,05

--0,08

Готівковий курс:

USD

41,45

41,40

EUR

45,55

45,44

В Україні вироблятимуть елементи систем безпеки для АЕС (ВІДЕО)

В Україні вироблятимуть елементи систем безпеки для АЕС (ВІДЕО)
Фото: facebook.com/energoatom.ua

Філія АТ "НАЕК "Енергоатом" ВП "Атоменергомаш" розгорнула виробництво елементів локалізуючих систем безпеки для вітчизняних АЕС. 

Про це повідомляє пресслужба "Енергоатому".

Зазначається, що компанія продовжує програму заміщення власним виробництвом устаткування і запасних частин, які раніше надходили з РФ.

Зокрема, на базі ВП "Атоменергомаш" триває виготовлення першого такого елементу, що буде використаний на одній з українських станцій.

Після того, як потреби вітчизняних атомних об’єктів у цьому обладнанні будуть задоволені, воно постачатиметься для блоків типу ВВЕР-1000 на європейських АЕС. 

Нагадаємо, з початку повномасштабного вторгнення "Енергоатом" повністю замістив товари російського походження власним виробництвом, або поставками з країн-партнерів.

Так, на одному з відокремлених підрозділів НАЕК "Енергоатом" до роботи готуються виробничі лінії, на яких виготовлятимуть унікальні специфічні запчастини, необхідні для роботи енергоблоків. Раніше вони постачались виключно з Росії.

Додамо, що після того, як Україна повністю відмовилася від російського ядерного палива, єдиним його постачальником  стала американська компанія Westinghouse