НБУ курс:

USD

41,36

+0,04

EUR

46,01

+0,21

Готівковий курс:

USD

41,60

41,50

EUR

46,15

46,00

В "Укренерго" повідомили, чи будуть вимикати світло 11 вересня

В "Укренерго" повідомили, чи будуть вимикати світло 11 вересня
Ілюстрація: ua.depositphotos.com

Завтра, 11 вересня, заходи обмеження споживання електроенергії не прогнозуються. 

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Про це повідомила пресслужба НЕК "Укренерго".

"11 вересня застосування заходів обмеження не прогнозується. Будь ласка, споживайте електроенергію ощадливо", - йдеться в повідомленні.

Енергетики також просять не вмикати одночасно кілька потужних електроприладів, а особливо у пікові годити з 18:00 до 22:00. 

Додамо, протягом минулої доби ворог обстрілював енергетичну інфраструктуру у восьми областях: Дніпропетровській, Донецькій, Миколаївській, Полтавській, Сумській, Харківській, Херсонській та Чернігівській областях.

Енергетикам вдалося відновили живлення для 101 376 споживачів, знеструмлених внаслідок бойових дій та технологічних порушень, але через бойові дії та техпорушення на ранок, 10 вересня, без електропостачання залишалися 545 населених пунктів.

Що буде з відключенням світла взимку

Додамо, за прогнозом міністра енергетики Германа Галущенка, якщо не відбуватиметься нових важких атак з боку Росії, то Україна зможе пройти зиму без серйозних проблем з електропостачанням.

Він додав, що у разі ж таких ударів передбачити їхній вплив на енергосистему на сьогоднішній день дуже складно. Тому всі ці оцінки є умовними і можуть не відображати реальну ситуацію.

Також нагадаємо, що раніше ЦПД випустив прогноз щодо обсягів відключень електроенергії взимку. У прогнозі експерт Інституту енергетичних стратегій Юрій Корольчук зазначив, що відключення можуть тривати від 12 до 20 годин на добу, в залежності від атак Росії, погодних умов та темпів відновлення інфраструктури.

Джерело фото: ua.depositphotos.com