НБУ курс:

USD

41,21

+0,02

EUR

44,92

--0,03

Готівковий курс:

USD

41,49

41,43

EUR

45,50

45,35

Внаслідок обстрілів було знеструмлено понад 16 тисяч споживачів

Внаслідок обстрілів було знеструмлено понад 16 тисяч споживачів
Ілюстрація: ua.depositphotos.com

За минулу добу через бойові дії та обстріли в Україні було знеструмлено понад 16 тисяч споживачів у Донецькій, Сумській та Херсонській областях. Енергетики активно працюють над відновленням електропостачання, зокрема за добу було відновлено живлення для 9670 споживачів.

Про це повідомили у Міністерстві енергетики.

У Донецькій області через бойові дії без електропостачання залишилося 10,9 тисячі абонентів у 4 населених пунктах, з яких 7,5 тисячі було заживлено протягом доби. Проте на ранок 122 населених пункти, або 82,4 тисячі абонентів, все ще залишаються без світла.

У Запорізькій області через бойові дії та технологічні порушення 3,7 тисячі споживачів залишаються без напруги, з них 1,4 тисячі частково заживлено.

Сумська область постраждала від авіаударів та артобстрілів з боку Росії — без світла залишаються 4,3 тисячі споживачів у 11 населених пунктах.

У Херсонській області без електропостачання залишається понад 26 тисяч споживачів у 46 населених пунктах. У самому місті Херсон без світла залишаються 4355 споживачів.

Харківська область теж зазнала знеструмлень через несприятливі погодні умови та бойові дії. Без світла залишається 40,6 тисячі абонентів, проте енергетики відновили живлення для 1,9 тисячі абонентів.

Загалом по Україні залишаються частково або повністю знеструмленими 553 населених пункти.

Попри виклики, енергосистема країни залишається збалансованою. Енергетики продовжують масштабні ремонти пошкоджених об'єктів, а уряд затвердив план заходів із підготовки до осінньо-зимового періоду, який виконується за графіком.

Громадян закликають ощадливо використовувати електроенергію, особливо в пікові години з 17:00 до 22:00, для зменшення навантаження на енергосистему.

В Міненерго додали, що 9 жовтня "Енергоатом" успішно завершив планово-попереджувальний ремонт на всіх АЕС, випередивши графік на 11 днів. Було виведено з планово-попереджувального ремонту ще один енергоблок однієї з АЕС, наразі триває поступове набрання його потужності.

Нагадаємо, за добу 12 жовтня внаслідок бойових дій та обстрілів відбулося знеструмлення у кількох областях України. Постраждали Дніпропетровська, Донецька, Запорізька, Сумська та Харківська області.

Джерело фото: ua.depositphotos.com