НБУ курс:

USD

41,20

+0,01

EUR

44,96

--0,07

Готівковий курс:

USD

41,49

41,43

EUR

45,50

45,35

Внаслідок російських обстрілів були знеструмлення у шести областях

Внаслідок російських обстрілів були знеструмлення у шести областях
Зображення: freepik

За минулу добу через обстріли і бойові дії були знеструмлення у Дніпропетровській, Донецькій, Миколаївській, Харківській, Херсонській та Чернігівській областях. Станом на 15 жовтня енергетики відновили живлення для майже 44 тисяч споживачів.

Про це повідомило Міністерство енергетики.

Крім того, через технологічні порушення в Одеській області знеструмлювались підстанція, побутові споживачі та трамвайно-тролейбусне управління (були збої в русі). Живлення відновлено за резервною схемою.

У Сумській області внаслідок загорання обладнання на підстанції вимикалась повітряна лінія, що призвело до знеструмлення підстанції та побутових і промислових споживачів. Наразі пожежу ліквідовано, живлення відновлено.

У Міненерго повідомляють, що минулої доби енергетики відновили живлення для 43 783 споживачів, що були знеструмлені внаслідок бойових дій та технологічних порушень. На ранок залишалися частково або повністю знеструмленими через бойові дії та техпорушення 495 населених пунктів.

Також зазначається, що на поточну добу прогнозується імпорт із Польщі, Словаччини, Румунії, Угорщини та Молдови загальним обсягом 6400 МВт*год та потужністю 1400 МВт.

Українців закликали економити електроенергію

У відомстві нагадали, що наразі триває підготовка енергооб’єктів до осінньо-зимового періоду, яка відбувається в умовах значних пошкоджень генеруючих потужностей і мережевої енергоінфраструктури через масовані ворожі атаки на енергетику України. Енергетики продовжують наймасштабнішу ремонтну кампанію. Урядом було затверджено план заходів із термінами робіт, що виконуються за графіком. 

Енергосистема при цьому залишається збалансованою, однак постійні ворожі атаки призводять до пошкоджень, що ускладнюють її роботу.

Українців закликали продовжувати ощадливо використовувати електроенергію у пікові години споживання, особливо у вечірній період навантаження з 17:00 до 22:00.

Додамо, що 9 жовтня "Енергоатом" успішно завершив планово-попереджувальний ремонт на всіх АЕС, випередивши графік на 11 днів. Було виведено з планово-попереджувального ремонту ще один енергоблок однієї з АЕС, наразі триває поступове набрання його потужності.

Нагадаємо, що станом на 14 жовтня через бойові дії та обстріли в Україні було знеструмлено понад 16 тисяч споживачів у Донецькій, Сумській та Херсонській областях.