НБУ курс:

USD

41,41

+0,05

EUR

46,12

+0,12

Готівковий курс:

USD

41,80

41,72

EUR

46,60

46,44

Хорватія виділить додатково 5 млн євро для української енергетики

Хорватія виділить додатково 5 млн євро для української енергетики
Прем'єр-міністр Денис Шмигаль з прем'єр-міністром Хорватії Андреєм Пленковичем

Хорватія надасть Україні новий пакет військової допомоги та виділить додатково 5 мільйонів євро для підтримки української енергетики.

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль після зустрічі з прем'єр-міністром Хорватії Андреєм Пленковичем.

"Пан Пленкович оголосив про новий пакет військової допомоги та ще 5 млн євро для української енергетики. Україна високо цінує всю надану допомогу з боку Хорватії. Дякуємо за підтримку нашої країни в усіх сферах", – зазначив Шмигаль у своєму Telegram-каналі.

Також він додав, що між країнами були підписані два важливі документи у сферах освіти та юстиції, які сприятимуть подальшій євроінтеграції України.

Пресслужба президента Володимира Зеленського повідомила, що Хорватія надасть Україні  11-й пакет військової допомоги. Проте, що увійде в його склад та сума допомоги не розголошуються.

Крім цього, прем'єр додав, що хорватська компанія з розмінування DOK-ING відкрила своє представництво в Україні. DOK-ING, яка є одним зі світових лідерів у галузі роботизованих систем для гуманітарного розмінування,

Як повідомила очільниця Мінекономіки Юлія Свириденко, Україна є одним із ключових користувачів машин для розмінування DOK-ING, і відкриття офісу допомагатиме посиленню координації зусиль в протимінній діяльності між Україною та Хорватією.

Вона розповіла, що в Україні зараз працює 45 хорватських машин для розмінування DOK-ING, які допомогли очистити понад тисячу гектарів української землі.

Згідно з повідомленням Мінекономіки, найбільше техніки DOK-ING використовує Державна служба з надзвичайних ситуацій. В їх автопарку 10 легких машин для розмінування MV-4 та 14 важких машин для розмінування MV-10.