НБУ дозволив претендувати на бронювання військовозобов’язаних ще одній категорії установ

нбу
Фото: ua.depositphotos.com

Національний банк України включив бюро кредитних історій до переліку видів юридичних осіб, що мають важливе значення для фінансової галузі. Як повідомляє регулятор, відповідну постанову №57 його правління прийняло 26 квітня. Вона набирає чинності з 28 квітня.

Зазначимо, що згідно закону про організацію формування та обігу кредитних історій, бюро кредитних історій визначено як юридична особа, виключною діяльністю якої є збір, зберігання, використання інформації, яка складає кредитну історію.

Нагадаємо, що 27 січня Кабінет міністрів ухвалив новий порядок бронювання військовозобов’язаних, який стосується, зокрема, підприємств і організацій, які є критично важливими для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період.

Для визначення установи критично важливою вона має відповідати щонайменше трьом із семи критеріїв, одним з яких є критерій важливого значення для певної галузі національної економіки. Визначати, які саме структури є важливими в конкретній галузі, мають профільні міністерства й відомства.

НБУ встановив такі критерії 24 березня. До них віднесено системно важливі банки, лізингодавці що входять до відповідних банківських груп та юрособи, що обслуговують банкомати, термінали та міжбанківські платежі таких банків; системно важливі та важливі платіжні системи, важливі учасники платіжних систем і важливі технологічні оператори.

Також це інкасаторські компанії з квартальним обробленням понад 5 мільярдів гривень, понад 1 тисячу торгових точок і понад 1 тисячу банкоматів; компанії зі страхування життя та ОСЦПВ 1-ї та 2-ї групи суспільної важливості, об’єднання страховиків, що здійснюють ОСЦПВ.

Джерело фото: ua.depositphotos.com