НБУ курс:

USD

41,28

+0,03

EUR

45,71

+0,00

Готівковий курс:

USD

41,50

41,42

EUR

46,14

45,92

Після цінового розголосу у ЗМІ "Енергоатом" скасував ремонт фасаду Хмельницької АЕС

Після цінового розголосу у ЗМІ "Енергоатом" скасував ремонт фасаду Хмельницької АЕС
Хмельницька АЕС. Фото: "Енергоатом"

"Енергоатом" скасував ремонтні роботи на фасаді Хмельницької АЕС після того, коли у ЗМІ просочилася інформація, що компанія закуповуватиме матеріали для ремонту за цінами, які у два-три рази вищі ринкових.

Про це повідомили у пресслужбі "Енергоатому".

У компанії також додали, що розпочали розслідування, за результатами якого будуть прийняті відповідні кадрові та дисциплінарні рішення. Окрім цього, договір з постачальником розірвали.

"У звʼязку із публікаціями в ЗМІ новини стосовно намірів Хмельницької АЕС відновити фасади будівель станції за завищеними цінами інформуємо, що ще за тиждень до їхньої появи відповідними підрозділами Енергоатома було встановлено невідповідність цін у проєктній документації цієї закупівлі", - йдеться в повідомленні.

Додамо, що згідно з даними системи "Прозорро", Хмельницька АЕС за результатами тендеру замовила у  будівельної компанії "Спеціалізоване управління-39" відновлення антикорозійного покриття зовнішніх стін фасадів у важкодоступних місцях вартістю 6,75 млн грн.

Як повідомили "Наші гроші", у підсумковій відомості ресурсів полімерцементна армована шпатлівка Ceresit CT 29 врахована за ціною 42 грн/кг, тоді як в гіпермаркеті "Епіцентр" її можна купити за 16 грн/кг. А це майже у 2,5 раза дешевше. Схожа ситуація і з фасадною шпатлівкою Ceresit CT 225. Її замовлено за 44 грн/кг, що на 25% дорожче від пропозиції "Епіцентру", де її ціна становить 33 грн/кг.

Порівняння "Наші гроші"/ скріншот

Ґрунтовку Ceresit CT 19 придбали за 155 грн/кг, тоді як у "Епіцентрі" її можна купити за 93 грн/кг — це в 1,5 раза дешевше.

Згідно з розслідування "Наших грошей", загальна сума можливої переплати за цими трьома позиціями становить близько 567 тисяч гривень.

Додамо, що на майданчику Хмельницької АЕС триває монтаж нового бетонного заводу KARMEL. Потужність майбутнього заводу має становити 12 000 куб. м залізобетонних конструкцій, 1400 тонн металоконструкцій та арматури на рік. Передбачається створення 350-380 робочих місць.