НБУ курс:

USD

41,21

+0,02

EUR

44,92

--0,03

Готівковий курс:

USD

41,49

41,43

EUR

45,50

45,35

Платіжну картку "Простір" можна буде відкрити у будь-якому відділенні ПриватБанку

Платіжну картку "Простір" можна буде відкрити у будь-якому відділенні ПриватБанку
Фото: prostir.gov.ua

Українці отримали можливість оформити платіжну картку національної платіжної системи "Простір" від ПриватБанку у будь-якому з понад 1000 відділень банку по всій країні. 

Про це повідомляє пресслужба ПриватБанку.

За словами члена правління банку з питань роздрібного бізнесу Дмитра Мусієнко, відтепер картки системи "Простір" доступні у кожному відділенні банку. Насамперед вони будуть цікаві тим клієнтам, які отримують пенсійні та соціальні виплати від держави.

Мусієнко нагадав, що на сьогоднішній день у клієнтів банку при оформленні платіжної карти є вибір між картками міжнародних та національної платіжних систем.

"ПриватБанк випускає картки "Простір" як звичайні картки для виплат, таку картку можна оформити для отримання пенсійних, соціальних виплат та виплат внутрішньо переміщеним особам, чи просто як картку для розрахунків", - йдеться в його повідомленні.

Де можна використовувати картки "Простір"

Згідно з повідомленням ПриватБанку, користуватися картками "Простір" можна для:

  • оплати покупок по всій Україні; 
  • розрахунків у мережі Інтернет (оплати комунальних послуг, доставки, таксі тощо); 
  • отримання готівки в банкоматах, касах банків та через POS-термінали у магазинах, аптеках, АЗК; 
  • переказів коштів на інші платіжні картки українських банків.

Нагадаємо, у вересні Нацбанк провів комплексний перегляд послуг НПС "Простір" та оновив структуру і тарифи на них.

Про платіжну систему "Простір"

"Простір" — це українська банківська багатоемітентна платіжна система масових платежів, в якій розрахунки за товари та послуги, видача готівки та інші операції здійснюються за допомогою платіжних смарт-карток за технологією, розробленою Національним банком. Учасниками системи є 55 установ. Картка "Простір" приймається до оплати у термінальній мережі на території України, а також у мережі "Інтернет".

Платіжну систему "Простір" створено Національним банком України. Повна назва системи – Національна платіжна система "Український платіжний простір".

До ребрендингу, проведеного в лютому 2016 року, платіжна система "Простір" називалася Національна система масових електронних платежів (НСМЕП).

НСМЕП розпочала роботу у 2004 році. На момент ребрендингу учасниками системи було понад 50 банків та 23 небанківські установи.