НБУ курс:

USD

41,44

--0,01

EUR

46,24

+0,13

Готівковий курс:

USD

41,74

41,65

EUR

46,60

46,40

Українців попередили про фейкові листи від імені суду зі згадками справжніх ФОПів

Українців попередили про фейкові листи від імені суду зі згадками справжніх ФОПів
Ілюстрація: ua.depositphotos.com

На поштові скриньки користувачів почали надходити фейкові повідомлення від шахраїв, які ті видають за офіційні листи від господарського суду певної області.

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Про це повідомляє пресслужба МВС.

У цих листах шахраї повідомляють про нібито "постанову про стягнення коштів".

Як діють зловмисники та як захиститися

Згідно з повідомленням, шахраї маскують свої листи під офіційні домени gov.ua, використовуючи справжні назви існуючих ФОП та реальні адреси.

Листи містять PDF-файли, в яких сховане шкідливе програмне забезпечення для шпигування. Після відкриття файлу зловмисники отримують віддалений доступ до пристрою жертви.

Як захиститися

Щоб вберегтися, у МВС радять уникати використання публічних поштових сервісів на робочих комп’ютерах. Також не слід відкривати вкладення у підозрілих листах. Їх слід проігнорувати та негайно видалити не взаємодіючи з ними.

Нагадаємо, на початку вересня Кіберполіція повідомила, що аферисти надсилають повідомлення з пропозиціями легкої онлайн-роботи. Схема полягає у купівлі та продажу на іншому сайті товару, нібито для його популяризації.

За даними правоохоронців, спочатку аферисти дійсно виплачують невеликі суми, аби викликати довіру. Надалі зловмисники вимагають зареєструватися на шахрайському сайті, де необхідно поповнити «баланс» для покупок. Потім задля виведення коштів вимагають нові перекази.

Джерело фото: ua.depositphotos.com