НБУ курс:

USD

41,44

--0,01

EUR

46,24

+0,13

Готівковий курс:

USD

41,74

41,65

EUR

46,60

46,40

Мінекономіки запустило тренінги в рамках держпрограми грантового навчання

Мінекономіки запустило тренінги в рамках держпрограми грантового навчання
Фото: ua.depositphotos.com

Міністерство економіки розпочало серію тренінгів "Основи грантового фінансування для переробних підприємств. Розробка, написання та захист бізнес-плану". 

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Про це повідомляє пресслужба відомства.

Про що можна дізнатись на тренінгах

Зазначається, що у рамках навчальної програми представники переробних підприємств зможуть безоплатно отримати індивідуальні консультації щодо чинних можливостей грантового фінансування, розібратися з впровадженням організаційних процесів для створення проєктів, бізнес-планів та грантових заявок. Крім того, вони зможуть підготувати актуальну грантову заявку в режимі реального часу з професійним супроводом консультанта.

"Кожен тренінг — це інтенсивний одноденний курс, спрямований на підвищення компетентності власників та керівників підприємств переробної промисловості у сфері залучення грантового фінансування", - підкреслюють в Мінекономіки.

Навчальна програма реалізується в онлайн-форматі та доступна до кінця листопада 2024 року. Тренінги та воркшопи проходитимуть щотижня.

Розклад тренінгів (8 годин, з 9:00 до 18:00)

Вересень 2024

  • 18.09.24 
  • 20.09.24 
  • 25.09.24 
  • 26.09.24

Жовтень 2024

  • 02.10.24 
  • 04.10.24 
  • 11.10.24 
  • 18.10.24 
  • 29.10.24

Хто може долучитись до навчання

До навчання можуть долучитися представники підприємств молочної, хлібопереробної, косметичної, парфумерної галузі, галузі літальних апаратів та БпЛА, підприємств легкої промисловості та інших.

Зареєструватись можна за посиланням.

В Мінекономіки наголосили, що відомство в межах політики "Зроблено в Україні" системно розробляє та впроваджує інструменти для підтримки та розвитку малого та середнього бізнесу.

Про Державний грант на створення або розвиток виробництв переробної промисловості

Державний грант на створення або розвиток виробництв переробної промисловості започаткований урядом у 2022 році для підприємців, які прагнуть створити або розвинути свій бізнес у сфері переробки.

Держава надає до 8 млн грн безповоротної допомоги для реалізації виробничих проєктів. За умовами програми учасники зобов’язані протягом 3 років з дня отримання гранту сплатити податки, збори та ЄСВ у розмірі отриманих коштів та створити не менше 25 робочих місць.

Подати заявку на отримання гранту можуть як досвідчені підприємці, так і особи без досвіду підприємництва. Подати заявку можна через портал "Дія".

Отримати фінансування можуть підприємці, які:

  • не розміщені та не провадять діяльність на тимчасово окупованих територіях станом на момент подання заявки; 
  • не провадять господарську діяльність на території РФ; 
  • не належать до підсанкційних осіб; 
  • не є банкрутами та не перебувають у стадії банкрутства; 
  • мають кінцевих бенефіціарів – громадян України.

Заявники мають забезпечити від 20% до 50% співфінансування у грошовій формі. Це може бути реалізовано власними коштами, кредитними ресурсами або компенсацією від органів місцевого самоврядування.

Фото: ua.depositphotos.com