НБУ курс:

USD

41,17

--0,04

EUR

45,95

--0,01

Готівковий курс:

USD

41,55

41,46

EUR

46,45

46,30

Ferrexpo спрямувала понад 4,2 млн грн для реабілітаційного відділення у Горішніх Плавнях

Ferrexpo спрямувала понад 4,2 млн грн для реабілітаційного відділення у Горішніх Плавнях
Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Гірнича компанія Ferrexpo у рамках своєї програми гуманітарної допомоги передала міській лікарні Горішніх Плавнів на Полтавщині медичне обладнання для травматологічного, неврологічного та реабілітаційного відділень вартістю понад 4,2 млн грн.

Обладання дозволить надавати більш сучасні та ефективні послуги для жителів громади.

«Ми отримали обладнання для проведення артроскопії, яке буде використовуватися для лікування пацієнтів з травмами колінних і плечових суглобів, офтальмологічні прилади для діагностики зору після контузій, а також електронейроміографічні системи для обстеження та відновлення функцій м’язів і нервів після поранень», — розповів медичний директор міської лікарні Максим Крівченко.

Одним із ключових є постачання електронейроміографічного комп'ютерного комплексу M-TU8T ON, що дозволяє досліджувати периферичні нерви та відновлювати їх після травм. Також серед обладнання — авторефкератометр для точного визначення гостроти зору, офтальмологічний стіл WZ-20 для вимірювання зорових полів пацієнтів із контузіями та артроскопічна система Ergo, що застосовується для хірургічного лікування пошкоджень менісків і зв’язок.

Голова правління Полтавського ГЗК, Віктор Лотоус наголосив на важливості підтримки таких ініціатив. 

«Ми розуміємо, що сучасна реабілітація вимагає нових підходів і обладнання, яке відповідає світовим стандартам. Тому ми активно сприяємо не лише його придбанню, але й допомагаємо навчати медичних працівників для роботи з цим обладнанням», — зазначив він. 

Ferrexpo не лише забезпечила лікарню необхідним обладнанням, але й підтримуватиме процес навчання персоналу для ефективного використання та подальшого обслуговування переданих . 

«Місія Ferrexpo полягає в тому, щоб допомагати громадам, навіть у ці важкі часи, через наш гуманітарний фонд. Компанія готова і далі надавати підтримку, щоб сприяти відновленню країни та її захисників і захисниць», — підкреслив Віктор Лотоус.

Міський голова Горішніх Плавнів Дмитро Биков подякував Ferrexpo за внесок у розвиток місцевої медицини і підкреслив, що сучасне реабілітаційне відділення, створене за підтримки компанії, допоможе суттєво покращити якість медичних послуг для ветеранів та місцевих жителів. 

«Ми плануємо розширити корисну площу реабілітаційного відділення. Адже сьогодення вимагає абсолютно нових підходів і вимог щодо створення сучасного реабілітаційного відділення, оснащеного інноваційним обладнанням, яке наразі надає Ferrexpo», — зазначив він.

Загалом, Ferrexpo від початку повномасштабної війни надала гуманітарну допомогу на суму понад 1 млрд грн громадам у 12 областях України, підтримуючи зусилля із захисту та відновлення країни.