Компанія Baykar випробувала новий безпілотник Kızılelma, оснащений українським двигуном (ВІДЕО)

Компанія Baykar випробувала новий безпілотник Kızılelma, оснащений українським двигуном (ВІДЕО)

Турецька компанія Baykar успішно провела випробування нового бойового безпілотника Bayraktar Kızılelma, оснащеного українським двигуном АІ-25. Про це 20 листопада повідомило агентство Анадолу.

Bayraktar Kızılelma також стане першим безпілотним військовим літаком Туреччини. Безпілотник перевели до Центру льотної підготовки та випробувань Akıncı, де успішно завершили випробування з запобіжними тросами. А 20 листопада Kızılelma пройшов тестування вже без страховки.

У листопаді 2021 року Baykar замовила у українського державного підприємства "Івченко-Прогрес" реактивні двигуни АІ-322Ф та АІ-25ТЛТ для проєкту MİUS. Угода з купівлі українських реактивних двигунів була укладена у рамках міжнародної виставки озброєння Saha Expo 2021.

Безпілотник зможе розвивати швидкість 800 км/год, його вантажопідйомність становитиме 1500 кг.

Нагадаємо, у рамках угоди між Туреччиною та Україною, підписаної безпосередньо перед вторгненням Росії 24 лютого, Baykar погодився побудувати свій виробничий завод в Україні.

Baykar планує запустити в Україні виробництво нових безпілотних винищувачів — Bayraktar Akıncı і Bayraktar Kizilelma.

Раніше Baykar Makina розказала як виглядатиме завод з виробництва безпілотників Bayraktar, котрий компанія планує побудувати в Україні.