НБУ курс:

USD

41,44

--0,01

EUR

46,24

+0,13

Готівковий курс:

USD

41,74

41,65

EUR

46,60

46,40

Підприємство з видобутку граніту на Житомирщині продають за 3,2 млн грн: кому воно належало

Підприємство з видобутку граніту на Житомирщині продають за 3,2 млн грн: кому воно належало
Фото: privatization.gov.ua

Фонд державного майна України виставив на продаж націоналізоване у колаборанта Володимира Сальдо підприємство "Каштан" з видобутку граніту в Житомирській області.

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Про це повідомив голова ФДМУ Віталій Коваль.

За його словами, на приватизацію виставлено державний пакет акцій, що становить 99,8612% статутного капіталу ПрАТ "Каштан".

Цей актив вилучено в дохід держави у родини Володимира Сальдо, колаборанта та керівника окупованої частини Херсонської області.

Що відомо про об'єкт

 ПрАТ "Каштан" спеціалізується на промисловому видобутку, обробці та продажу граніту з Букинського родовища. Підприємство має спеціальний дозвіл на користування надрами, дійсний до 2040 року. Основною продукцією є гранітні блоки та бут.

До складу об’єкта приватизації входить: 4 об’єкти нерухомого майна, 8 одиниць транспортних засобів та 9 одиниць рухомого майна (обладнання). 

Підприємство знаходиться у Житомирській області у місті Коростишів.

Стартова ціна продажу активу становить 3,2 млн грн.

Онлайн-аукціон з приватизації  ПрАТ "Каштан" запланований на 5 вересня 2024 року та відбудеться на платформі "Прозорро.Продажі".

Детальна інформація про об'єкт та умови приватизації за посиланням.

Коваль нагадав, що всі кошти, отримані від продажу націоналізованих активів, спрямовуються до фонду ліквідації наслідків збройної агресії. 

Раніше в державній електронній торговій системі "Прозорро.Продажі" відбулися перші онлайн-аукціони з продажу конфіскованих квартир колаборантів, оголошені Фондом держмайна (ФДМУ).

Квартиру Володимира Сальдо ФДМУ виставив на торги зі стартовою ціною майже 1,9 млн гривень. В результаті конкуренції з 9 учасників її фінальна вартість склала понад 2,9 млн гривень. Нерухомість площею майже 130 м кв. знаходиться неподалік пляжу Аркадія в Одесі.

10 листопада Вищий антикорупційний суд прийняв рішення у справі за другим позовом від Міністерства юстиції України, згідно з яким на колаборанта та колишнього члена проросійської партії "Опозиційна платформа за життя" Володимира Сальдо накладені санкції у вигляді стягнення активів на користь держави.

Раніше уряд прийняв рішення про передачу основних активів колаборанта Володимира Сальдо, його колишньої дружини та доньки в управління Фонду державного майна України.