НБУ курс:

USD

41,19

--0,03

EUR

45,43

--0,09

Готівковий курс:

USD

41,48

41,42

EUR

45,85

45,70

Українські розробники можуть залучити до $50 млн інвестицій завдяки Defense Tech Valley

Українські розробники можуть залучити до $50 млн інвестицій завдяки Defense Tech Valley
Міжнародний саміт Defense Tech Valley. Фото: Мінцифри

3-4 жовтня у Києві відбувся міжнародний саміт Defense Tech Valley, що об’єднав понад 1 300 учасників, серед яких були інвестори, розробники оборонних технологій та представники державних відомств.

Про це повідомили у пресслужбі Мінцифри.

Метою заходу стало створення платформи для співпраці між інвесторами та розробниками, що дозволить розвивати українські оборонні технології.

Виробники дронів з донаведенням, водних дронів, РЕБ, засобів звʼязку, VR-тренажери для ведення ближнього бою, НРК отримали можливість запітчити свої проєкти українським та міжнародним інвесторам.

Defense Tech Valley залучив близько 100 інвесторів та понад 650 розробників з понад 250 команд, які представили інноваційні рішення у таких сферах, як БПЛА, штучний інтелект, наземні роботизовані комплекси, VR-тренажери для ведення ближнього бою, засоби зв’язку та РЕБ  та інші технології.

У відомстві зазначають, що ключовим результатом стало обговорення угод, що можуть залучити до $50 мільйонів інвестицій до кінця 2024 року. Це відкриває нові можливості для українських розробників оборонних технологій та сприятиме зміцненню обороноздатності України.

Також у рамках саміту було підписано меморандум про співпрацю між кластером Brave1 та данським CenSec, що сприятиме розвитку технологічних рішень у сфері оборони.

Очільник Мінцифи Михайло Федоров розповів, що щомісяця на платформі Brave1 зʼявляється 200+ нових розробок, кожна з них потребує фінансування. Кластер надає державні гранти, а також регулярно проводить заходи для знайомства розробників з інвесторами, щоб залучити фінансування.

Додамо, оборонний кластер Brave1 покращив умови для розвитку та масштабування українських defense tech-розробок. Так, нові гранти становитимуть 4 та 8 мільйона гривень, в той час як раніше максимальна сума була 2 мільйона.