НБУ курс:

USD

41,21

+0,01

EUR

45,05

--0,08

Готівковий курс:

USD

41,45

41,40

EUR

45,55

45,44

З початку року Міноборони кодифікувало 70 інженерних засобів для військових

З початку року Міноборони кодифікувало 70 інженерних засобів для військових
Фото: Міноборони

Протягом перших дев'яти місяців 2024 року Міністерство оборони України дозволило для використання у Силах оборони 70 нових інженерних засобів, з яких 47 є вітчизняного виробництва, а 23 — іноземного.

Про це повідомляє пресслужба відомства.

Серед засобів вітчизняного виробництва — протикумулятивні захисти ОВТ, модулі технічного обслуговування, модульні укриття, уніфіковані димові шашки, генератори і пристрої зберігання електричної енергії (павербанки), маскувальні комплекти тощо. 

Іноземна техніка включає екскаватори-навантажувачі, бульдозери, мостові конструкції та звукомовні станції та інше.

Значна частина цих засобів, понад 40 одиниць, була кодифікована протягом третього кварталу, що свідчить про пожвавлення виробництва в оборонній сфері України.

Начальник Головного управління забезпечення супроводження життєвого циклу озброєння і військової техніки полковник Володимир Рочняк наголосив на важливості сучасних інженерних засобів під час бойових дій, та зауважив, що українські зброярі активно нарощують свої спроможності відповідно до потреб фронту та виробляють широкий спектр техніки.

Додамо, Міноборони затвердило та дозволило використання українських мобільних модулів технічного обслуговування, призначених для ремонту озброєння та військової техніки в польових умовах, оскільки на місці фахівці можуть швидко усувати несправності, що значно прискорює процес обслуговування.

Вони представлені у двох варіантах: для ремонту невеликих зразків озброєння на базі пікапа-позашляховика та для більш масштабних робіт на шасі вантажівки, що дозволяє обслуговувати великі вузли та агрегати бойової техніки.