НБУ курс:

USD

41,21

+0,02

EUR

44,92

--0,03

Готівковий курс:

USD

41,49

41,43

EUR

45,50

45,35

Компанія GRC.UA запрошує висловити свою думку про український ринок праці

Компанія GRC.UA запрошує висловити свою думку про український ринок праці

Компанія GRC.UA протягом 13 років поспіль проводить масштабне дослідження "Барометр ринку праці". Це Всеукраїнський аналітичний проєкт, який вивчає думку пошукачів та роботодавців, аналізує стан ринку праці та формує прогнози на наступний рік. Ці дані стають базою для прийняття управлінських рішень в компаніях різних галузей. З іншого боку, результати дослідження дають спеціалістам та пошукачам роботи розуміння потреб та вимог роботодавців. Таким чином, дослідження тенденцій ринку праці, відслідковування трендів та швидке реагування на зміни відкривають вектори розвитку як роботодавцям, так і пошукачам роботи. 

Команда GRC.UA запрошує представників компаній, працівників та пошукачів роботи долучитися до проєкту та взяти участь в анонімному опитуванні "Барометр ринку праці 2024. Прогнози на 2025 рік". Результати дослідження будуть представлені у форматі аналітичного звіту та презентовані в ході онлайн-конференції з подальшим широким оприлюдненням в українських медіа.

Головна мета опитування — отримати аналітичні дані стосовно викликів ринку праці та основних тенденцій під час воєнного стану, змін в процесах управління персоналом, запланованих скорочень або підвищення заробітних плат в різних галузях, змін у питанні виплати бонусів працівникам, зарплатних побажань спеціалістів, визначення фактичного стану та планів щодо найму працівників компаніями. Окрім цього, результати дослідження покажуть реальну картину того, яка робота з ветеранами ведеться в українських компаніях, тенденції найму та подальшої роботи з кандидатами 50+, молоддю, які нові "жіночі" професії з’явилися на ринку праці, які well-being програми існують в українських компаніях, які проекти залучення мігрантів, програми інклюзивності та безбар’єрності впроваджує український бізнес. В ході дослідження також будуть висвітлені проблеми, з якими стикаються українські компанії в ході релокації бізнесів та персоналу. Аналітичний звіт дослідження включатиме прогноз для українського ринку праці на 2025 рік, підсумує стратегічні напрямки українського бізнесу щодо роботи з персоналом на наступний рік та найближчі 3 роки.  

Якщо ви прагнете долучитися до опитування — переходьте за посиланням.

Ваша думка дуже важлива для нас! Ваш час на опитування - це інвестиція в створення цінної аналітики, інвестиція в майбутнє ринку праці України.

Опитування завершується 18 листопада, о 23:59.

Результати дослідження будуть представлені 11 грудня 2024 року та обговорені на онлайн-конференції.

З результатами минулорічного дослідження можна ознайомитися за посиланням.

В дослідженні "Барометр ринку праці" традиційно беруть участь компанії, які впроваджують найкращі практики управління персоналом.

Анастасія Громова, Директорка департаменту стратегії та методології управління персоналом МХП: "В МХП ми віримо, що підтримуючи проєкти на кшталт "Барометру ринку праці", ми якісно розвиваємо hr-спільноту та беремо участь у формуванні здорової конкуренції серед працедавців. Барометр ринку праці надає унікальну платформу для діалогу між компаніями та пошукачами, дозволяючи нам краще розуміти взаємні очікування та потреби. Результати дослідження допомагають нам швидше реагувати на зміни, адаптувати наше EVP до нагальних потреб пошукачів та завдяки цьому залишатися одним з провідних роботодавців України." 

Віктор Марченко, директор департаменту персоналу Райффайзен Банку: "Сьогодні компанії зіштовхуються з безпрецедентними викликами на ринку праці – дефіцит робочої сили, залученість молоді, міграція, мобілізаційні процеси, питання безпеки, а також емоційний стан працівників. Ми впевнені, що лише спільні зусилля ключових гравців ринку здатні створити сприятливі умови для відновлення та розвитку. Саме тому ми охоче підтримуємо дослідження GRC "Барометр ринку праці 2024", адже воно допоможе виявити ключові тенденції, зрозуміти очікування працівників та роботодавців, а також сформулювати стратегії для вирішення нагальних проблем ринку праці в Україні."

Олена Соколова, директорка по роботі з людьми, фармацевтична компанія "Дарниця": "Барометр ринку праці надає важливу інформацію про стан українського ринку, враховуючи думки і пошукачів, і роботодавців. Завдяки таким даним ми краще розуміємо потреби людей і можемо коригувати наші стратегії. Це дозволяє створювати середовище, де кожен відчуває підтримку, а "Дарниця" залишається надійним і привабливим роботодавцем, здатним реагувати на виклики та формувати майбутнє, навіть у складні часи".

Антоніна Жебровська, HR-директор компанії "Фора": "Ми перебуваємо в безпрецедентних умовах. Коли так багато змінних, на які ми не можемо впливати, важливо розуміти тенденції, відчувати ринок. Це дозволяє підготуватися та швидко адаптуватися до нових реалій. У "Фора" ми систематично вивчаємо думку наших співробітників, щоб знати наші сильні сторони та зони розвитку. В умовах кадрового дефіциту надважливим є розуміння настроїв пошукачів і населення України. Дослідження "Барометр ринку праці" має гарну вибірку, тож забезпечує релевантні результати, а професійна дискусія експертних партнерів дає цікаві інсайти щодо спільних викликів ринку праці. Тож вже очікуємо результатів дослідження, щоб взяти їх до уваги під час планування роботи в 2025 році".

Марина Маковій, генеральна директорка GRC.UA: "Ситуація на ринку праці є прямим індикатором стану економіки держави. Відтак важко переоцінити важливість системного та масштабного дослідження, яким є проєкт "Барометр ринку праці". Якісні та кількісні показники, отримані в ході опитування, демонструють основні характеристики стану українського ринку праці та підсвічують напрямки можливого розвитку, покращення ситуації в окремих галузях та в економіці держави загалом. Беручи за основу аналітичні дані дослідження керівники та власники бізнесу, HR-менеджери, експерти та фахівці можуть не лише пристосовуватися до швидких змін на ринку праці, але й приймати якісні управлінські рішення  як на рівні бізнесу, так і на рівні держави".

Головний медіа-партнер проекту "Барометр ринку праці 2024. Прогнози на 2025 рік" - Українська інформаційна агенція УНІАН

Взяти участь у опитуванні можна за посиланням.