Абрамович переписав на своїх дітей мільярдні трасти за декілька тижні до війни, — ЗМІ

Абрамович переписав на своїх дітей мільярдні трасти за декілька тижні до війни, — ЗМІ
Абрамович з сином Олександром біля Стіни плачу. Фото: Flash90

Російський олігарх Роман Абрамович на початку лютого 2022 року реорганізував свої трасти, де зберігаються мільярди доларів активів, щоб передати бенефіціарну власність своїм дітям незадовго до накладення санкцій на нього.

Про це повідомляє британська газета The Guardian з посиланням на дані відповідних файлів, з якими ознайомилися журналісти.

10 секретних офшорних трастів, створених Абрамовичем, були швидко реорганізовані за три тижні до початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну. Через розв'язання великої війни Росією російськи олігархи почали потрапляти до санкційних списків, а їх акти заморожували.

Реорганізація трастів Абрамовича почалася 4 лютого, лише через кілька днів після того, як уряди країн Заходу почали погрожувати запровадити санкції проти російських бізнесменів у разі вторгнення.

Аналіз документів показав, що поправки зробили діти Абрамовича, молодшому з яких 9 років.

"Схоже, що зміни зробили дітей кінцевими бенефіціарними власниками трофейних активів, давно пов’язаних з їхнім батьком, включаючи розкішну нерухомість і флот суперяхт, гелікоптерів і приватних літаків", — зазначили в The Guardian.

Нагадаємо, що у березні російський бізнесмен також заявив, що ухвалив рішення продати ФК "Челсі". Угода купівлі-продажу була укладена у травні.