Армія РФ намагається зупинити контрнаступ ЗСУ: розвідка Британії назвала найвразливішу ділянку фронту

Українські військові продовжують контрнаступ. Фото: Генеральний штаб ЗСУ / Facebook
Українські військові продовжують контрнаступ. Фото: Генеральний штаб ЗСУ / Facebook

Армія країни-агресора РФ намагається зупинити контрнаступ українських військ на півдні, змушуючи ЗСУ розділити свої сили між Мелітопольським та Куп'янським напрямками.

Про це повідомляє розвідка Великої Британії.

Зазначається, що ЗСУ продовжують наступати на Оріхівському напрямку на півдні України та вийшли на головну лінію оборони росіян.

"Російські війська, переважно у складі підрозділів 58-ї загальновійськової армії та повітряно-десантних військ Росії, намагаються зупинити український контрнаступ, зберігаючи власний наступ на північному напрямку навколо Куп’янська", - зауважують у розвідці Британії.

Там вважають, що окупаційні російські війська, ймовірно, прагнуть відволікти Україну від її контрнаступу, тим самим змусивши її розділити свої сили між Оріховим і Куп'янськом.

"Оскільки Росія досягла незначних успіхів біля Куп’янська з початку українського контрнаступу в червні, вона, швидше за все, прагне використати ці досягнення, продовжуючи ресурсну підтримку на цьому напрямку. Проте Росія ризикує розділити свої сили, намагаючись перешкодити українському прориву", - наголошують у розвідці.

Раніше британська розвідка повідомляла, що Росія у найближчі два місяці може посилити наступ  на напрямку Куп’янськ - Лиман. Таким чином окупанти хочуть створити буферну зону навколо Луганської області.

Зауважимо, на окупованому півдні України країна-агресор РФ створює ще одне нове військове формування - 18-ту загальновійськову армію. Вона складатиметься переважно з мобілізованого персоналу і зосередиться на оборонних операціях.

Також армія країни-агресора РФ передислокували підрозділи повітряно-десантних сил з Херсонської в Запорізьку область. Це може значно ослабити оборону Росії на лівому березі Дніпра на півдні України.