Байден заявив про реальність загрози використання ядерної зброї Путіним

Джо Байден
Президент США Джо Байден. Фото: скриншот / Twitter політика

Загроза використання тактичної ядерної зброї російським президентом Володимиром Путіним є реальною. Про це заявив президент США Джо Байден, передає Reuters.

"Коли я був тут близько двох років тому і казав, що хвилююся про висихання річки Колорадо, усі дивилися на мене, як на божевільного. Вони подивилися на мене так, як коли я сказав, що хвилююся щодо використання Путіним тактичної ядерної зброї. Це реально", – сказав він.

Як зауважує агентство, ці слова пролунали через кілька днів після того, як президент США назвав заяву Путіна про те, що Росія розмістила свою тактичну ядерну зброю в Білорусі, "абсолютно безвідповідальною".

Нагадаємо, що про плани розмістити російську тактичну ядерну зброю в Білорусі Путін сказав наприкінці березня, зазначивши, що будівництво сховища завершиться 1 липня. 

25 травня очільники міністерств оборони РФ та Білорусі підписали документи, які визначають порядок зберігання російської ядерної зброї. Тоді самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що Росія вже почала перекидати зброю.

Своєю чергою Путін пізніше сказав, що ядерну зброю доставлять після 7-8 липня. Однак 16 червня він зазначив, що перші російські заряди вже перебувають на території Білорусі, а остаточно переміщення завершиться до кінця року.