Буданов розповів, чого чекати від Росії 24 лютого

Кирило Буданов, керівник ГУР
Кирило Буданов. Фото: Головне управління розвідки

Російські окупанти готують невеликий ракетний удар по Україні на річницю повномасштабної війни, 24 лютого. Про це заявив керівник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов в інтервʼю “Українській правді”.

На питання про те, чи готує країна-агресорка щось неочікуване через символізм стосовно дат, Буданов відповів: “Нічого незвичайного не буде. Звичайні намагання… Планується невеликий ракетний удар”.

Він додав, що для цього росіяни мають дві дати: і 23, і 24 лютого. 

“Повірте мені, ми таке пережили уже більше 20 разів”, — сказав керівник ГУР.

Також Буданов розповів, що Росія використовує досить старі методи, коли застосовує ракети і безпілотники Shahed, а повітряні кулі відволікають українську систему протиповітряної оборони. Однак 14 січня, коли в кількох районах Києва були "прильоти", а сигнал тривоги пролунав лише після вибухів, окупанти здійснили експериментальний пуск ракети.

“Наскільки я пам'ятаю – це 48Н6ДМ пускової С-300 (ракета, яка має дальність ураження цілей до 250 км і швидкість 2,5 км/сек — ред.). Вони стояли в Брянській області і це був один із перших зафіксованих таких дослідних пусків. Я підкреслюю, що це дослідні пуски”, — висловився очільник розвідки.

Нагадаємо, Оперативне командування "Північ” повідомило про можливі провокації РФ до річниці повномасштабного наступу. Українська розвідка ​​зафіксувала рух колон військової техніки в районі кордону із Чернігівською областю.

Своєю чергою Міністерство освіти та науки України рекомендувало освітнім закладам перейти на дистанційну форму навчання з 22 по 24 лютого. Це назвали превентивним заходом перед роковинами початку війни.