Голова Рахункової палати Пацкан відкликав заяву про звільнення

Голова Рахункової палати Пацкан відкликав заяву про звільнення
Валерій Пацкан. Фото: Facebook-сторінка голови Рахункової палати

Підозрюваний у зловживнні владою голова Рахункової палати Валерій Пацкан відкликав свою заяву про звільнення. Про це повідомив у Telegram-каналі депутат Верховної Ради від "Голосу" Ярослав Железняк.

Забезпечте стрімке зростання та масштабування компанії у 2024-му! Отримайте алгоритм дій на Business Wisdom Summit.
10 квітня управлінці Арсенал Страхування, Uklon, TERWIN, Епіцентр та інших великих компаній поділяться перевіреними бізнес-рішеннями, які сприяють розвитку бізнесу під час війни.
Забронювати участь

Відповідну заяву Пацкан написав на ім'я голови парламенту Руслана Стефанчука. Крім неї, Железняк опублікував текст відповідного листа голови Рахункової палати головам фракцій Ради.

"Обґрунтування: наявність правової колізії. Як я вже писав, там незрозуміло, чи має він залишитися після звільнення з посади голови Рахункової просто членом", - додав нардеп.

Він зазначив, що проект постанови №8211 про звільнення Пацкана з Рахункової палати взагалі, який подав 16 листопада голова комітету з питань бюджету Юрій Арістов, вже підтриманий цим комітетом, хоча й "з другої спроби".

"Інтрига з Рахунковою палатою продовжується... Постанова мала бути скоро виноситися у залу. Тому нас чекає цікаве продовження історії вже на цьому тижні", - вказав Железняк.

Нагадаємо, що 24 жовтня Національне антикорупційне бюро повідомило Пацкану про підозру в незаконному одержанні 117,65 тисячі гривень компенсації за житло, отриманої з вересня 2017 по березень 2018 року, коли він був депутатом Ради минулого, VIII скликання.

27 жовтня слідчий суддя Вищого антикорупційного суду дозволив Пацкану залишатися на свободі під заставою в 49,6 тисячі гривень. На початку листопада стало відомо, що голова Рахункової палати написав заяву про відставку.