Ізраїль має докази використання іранських дронів на території України

Ізраїль має докази використання іранських дронів на території України

Президент Ізраїлю Іцхак Герцог представить президенту США Джо Байдену розвідувальні дані, які доводять використання іранських дронів в Україні.

Забезпечте стрімке зростання та масштабування компанії у 2024-му! Отримайте алгоритм дій на Business Wisdom Summit.
10 квітня управлінці Арсенал Страхування, Uklon, TERWIN, Епіцентр та інших великих компаній поділяться перевіреними бізнес-рішеннями, які сприяють розвитку бізнесу під час війни.
Забронювати участь

Про це повідомляє видання Times of Israel.

Зазначається, що ізраїльські фахівці вивчили дрони  "Герань-2", які РФ використовує в Україні і дійшли висновку, що вони ідентичні з іранськими дронами "Shahed-136".

Ізраїльські служби безпеки стверджують, що "незважаючи на заперечення Іраном і спроби приховати їхнє іранське походження, додаючи російські написи", очевидно, що частини дронів "ідентичні" іранським.

Фотодокази показують, що дрони в Україні мають багато однакових характеристик, включаючи структуру, розміри та нумерацію.

Докази використання іранських дронів країною-агресором РФ в Україні президент Ізраїлю Іцхак Герцог, який прибув до Вашингтона, надасть офіційним особам США.

"Іран ще раз доводить, що йому не можна довіряти, і що в кожному регіоні, де є вбивства, страждання та ненависть, Іран є. Іранська зброя відіграє центральну роль у глобальній дестабілізації, і міжнародне співтовариство має засвоїти урок зараз і в майбутньому", — сказав Герцог.

Повідомляється, що президент Ізраїлю зустрівся з держсекретарем США Ентоні Блінкеном, який сказав, що іранські безпілотники спричиняють "жахливі" наслідки в Україні.

"Надання Іраном безпілотників Росії для подальшої агресії проти України та українського народу демонструє жахливі результати на місцях в Україні, і ми сповнені рішучості цьому протистояти", — сказав Блінкен.

Зазначимо, раніше президент України Володимир Зеленський закликав Ізраїль допомогти нашій країні у боротьбі з атаками іранських безпілотників-камікадзе, а також ракет, які наразі Росія замовила у Ірану. 

Як повідомлялося, Ізраїль передав Україні розвідувальні дані, необхідні для збиття іранських дронів-камікадзе Shahed-136, які використовує країна-агресор Росія для атаки по українськии містам.