Кабмін продовжив карантин та режим надзвичайної ситуації до Нового року

Кабмін продовжив карантин та режим надзвичайної ситуації до Нового року
Фото: пресслужба Кабміну

Кабінет міністрів продовжив до 31 грудня режим надзвичайної ситуації для єдиної державної системи цивільного захисту на всій території України. Про це повідомив у своєму Telegram-каналі представник уряду в Верховній Раді Тарас Мельничук.

Відповідні зміни внесено до розпорядження Кабміну від №338 від 25 березня 2020 року, яким і було встановлено таку НС. Згідно останньої ж редакції документу строк надзвичайної ситуації було продовжено до 31 серпня.

Також Мельничук повідомив, що уряд продовжив і карантин на всій території України до 31 грудня. Його, нагадаємо, останній раз, 27 травня, також продовжували до 31 серпня, але тоді строк продовження становив три місяці.

Нагадаємо, що карантинний режим в країні було введено через епідемію коронавірусної інфекції. Причому на момент повномасштабного військового вторгнення Росії 24 лютого Україна перебувала на історичному піку захворюваності на Covid-19 (тоді офіційно зараженими вважалося близько 1,8% населення), однак відразу після цього публікація Міністерством охорони здоров'я відповідних статистичних даних припинилася.

При цьому через місяць, 26 березня, уряд скасував обмеження, пов'язані з Covid-19, та обов'язковість вакцинації від цієї хвороби на період воєнного стану. Проте продовження формальної дії карантину є важливим у зв'язку з прив'язкою цього терміну до різних економічних заходів, вжитих раніше Кабміном.

Зазначимо, що також в Україні діє воєнний стан та проводться загальна мобілізація: ці заходи днями було вирішено продовжити до 21 листопада.