Канада випускає облігації на підтримку України: які умови

Канада випускає облігації на підтримку України: які умови

Уряд Канада розпочинає збір заявок на купівлю п'ятирічних облігацій на 500 млн канадських доларів на підтримку України. Про це 18 листопада повідомила пресслужба Міністерства фінансів Канади.

Придбавши Ukraine Sovereignty Bond, канадці зможуть фінансово допомогти Україні, зазначає відомство у своїй заяві на сайті уряду. Проте облігації зможуть купувати громадяни і інших країн.

Випуск облігацій намічено на кінець листопада 2022 року, номінал – 100 доларів США, поточна дохідність – близько 3,3%. Купони по облігаціях виплачуватимуть двічі на рік – 24 лютого та 24 серпня, а погашення – 24 серпня 2027 року.

“Наприклад, інвестувавши 1000 доларів з прибутковістю 3,3%, можна очікувати отримання 16,5 доларів кожного лютого й серпня до 2027 року. Термін погашення облігацій настане 24 серпня 2027 року, у День Незалежності України, тоді власники облігацій отримають повне повернення своїх початкових інвестицій”, – розповіли в відомстві.

В Мінфіні також пояснили, що залучені кошти будуть надані Україні як кредит через адміністрований МВФ рахунок після переговорів з Україною, а його умови враховуватимуть надану Паризьким клубом від серпня 2022 року до грудня 2023 року відстрочку з виплат.

Тим часом кожен українець може придбати держоблігації та отримувати дохід до 16% річних. Для цього потрібно вкласти хоча б 1000 грн. Delo.ua розповідало, як це зробити в "Дії".

Уточнюємо, що Кабінет міністрів затвердив порядок придбання військових облігацій внутрішньої державної позики засобами Єдиного державного вебпорталу електронних послуг ("Дія") 16 вересня 2022 року.