Колишнього заступника міністра розвитку громад Лозинського взяли під домашній арешт

Колишнього заступника міністра розвитку громад Лозинського взяли під домашній арешт

Слідчий суддя Вищого антикорупційного суду 24 січня частково задовольнив клопотання детектива НАБУ та обрав запобіжний захід для колишнього заступника міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Василя Лозинського у вигляді цілодобового домашнього арешту з носінням електронного браслету до 23 березня.

Про це стало відомо під час засідання суду, яке ВАКС транслював на своєму YouTube.

Крім того, до двох ймовірних пособників у справі про надання неправомірної вигоди ексзаступнику міністра розвитку громад суд вирішив застосувати запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Одному з них, як альтернативу, суддя призначив грошову заставу у розмірі 26 млн 840 тис грн, іншому -  805 200 грн.

Якщо підсудні внесуть заставу, то вони повинні будуть:

  • прибувати за кожною вимогою до слідчого, прокурора та суду;
  • не залишати місце перебування (Київ - перший підсудний; Львівську область - другий)без дозволу слідчого (детектива), прокурора, слідчого судді, суду;
  • повідомляти про зміну свого місця проживання та роботи;
  • утримуватися від спілкування із визначеними в ухвалі слідчого судді особами;
  • здати на зберігання до Управління Державної міграційної служби у Львівській області паспорт (паспорти) громадянина України для виїзду за кордон, а також інші документи, що дозволяють право на виїзд з України.

Нагадаємо, НАБУ провело обшуки та затримало на хабарі Лозинського у січні. За інформацією слідства, розмір хабаря становить 400 тисяч доларів, а його надання Лозинському пов'язане з закупівлею генераторів. 

Після цього міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков ініціював проведення повного аудиту всіх проектів із використанням бюджетних коштів.

Підприємця Сергія Кривого, якого обвинувачують у пропозиції Лозинському хабара, суд також постановив взяти під варту до 24 березня (включно) з альтернативою застави у понад 100 млн грн.