Переговори про вступ України в ЄС можуть розпочатися до кінця 2023 року, — Зеленський

Володимир Зеленський, президент України
Фото: ОП

Президент України Володимир Зеленський заявив, що Київ може перейти безпосередньо до переговорного процесу з Євросоюзом щодо членства вже до кінця 2023 року.

Про це він повідомив в Telegram.

Голова держави на полях саміту НАТО провів зустріч з президентом Європейської ради Шарлем Мішелем. Діалог, за оцінкою гаранта, був хорошим. За його результатами Зеленський й повідомив про перспективу початку переговорів щодо членства.

"Головне, що обговорювали, – нашу можливість відкрити вже в кінці цього року переговори щодо членства в Євросоюзі. Дякую за підтримку!", — розповів президент України.

Нагадаємо, 23 червня 2022 року Європейська рада вирішила надати Україні та Молдові статусу кандидатів у члени Європейського Союзу. Київ планує, що до кінця 2023 року виконає всі додаткові рекомендації Єврокомісії для вступу. 

З цією метою Кабмін затвердив аудит законодавства на відповідність європейським стандартам. Звіти за результатами оцінки разом з пропозиціями щодо приведення секторального законодавства у відповідність з правом ЄС треба буде подати до 30 серпня.