"Перевернемо кожен камінь": у Пентагоні обіцяють знайти джерело витоку секретних документів

Ллойд Остін
Міністр оборони США Ллойд Остін. Фото: скриншот / Міноборони США / Twitter

США розслідуватимуть нещодавній витік секретних документів, доки не буде знайдено джерело. Про це заявив міністр оборони США Ллойд Остін, передає The Guardian.

"Ми продовжимо розслідування і перевернемо кожен камінь, поки не знайдемо джерело витоку і його масштаби", – висловився Остін.

Як зазначають журналісти, наразі слідчі працюють над тим, щоб визначити, яка особа чи група могла мати можливість і мотивацію оприлюднити звіти розвідки. Ці витоки можуть стати найбільш руйнівним оприлюдненням урядової інформації США з моменту публікації тисяч документів на сайті WikiLeaks у 2013 році.

"Частина найбільш конфіденційної інформації нібито стосується військового потенціалу та недоліків України, а в одному документі згадується невелика кількість західних сил спеціального призначення в країні", – пише The Guardian.

Нагадаємо, раніше The New York Times повідомила, що в мережу було злито засекречені західні військові документи щодо війни в Україні. Зокрема, вони стосуються розбудови української армії перед запланованим контрнаступом. В Офісі президента України та в українській розвідці заявляли, що ця інформація є фейком Росії.

Своєю чергою Міністерство юстиції США розпочало розслідування витоку секретних документів. У відомстві зауважили, що перебувають у контакті з Пентагоном щодо цього питання.